Tuborg Nord - kanalprojektet. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen

Tuborg Nord - kanalprojektet

Vandet i København er et væsentligt element i bybilledet, og mange af byens vigtigste steder er forbundet med vandet.
 Tuborg Nord - kanalprojektet. C.F. Møller. Photo: Peter Sikker Rasmussen
Fakta

Bygherre

Ejendomsinteressentskabet Tuborg Nord B

Adresse

København, Danmark

Omfang

14.000 m2

År

1998-2001

Landskab

C.F. Møller Architects

Det gælder også i Tuborg Nord – arealerne hvor Tuborg Bryggerierne tidligere lå – og hvor C.F. Møller står bag masterplanen, der tegner den nye bydel på grunden.

En væsentlig del af planen er kanalprojektet, som omfatter behandlingen af områdets kanaler; fra vandspejl, belægning til husfacader, udformning af en central plads, en stenhave og tre broer.

Pladsen er central for hele bydelen Tuborg Nord: Her møder den gamle og den nye bydel vandet. Pladsen er karakteriseret ved et stort granitbelagt trappeanlæg, der fortsætter ned på kanalens bund – en trappe som skaber nærhed mellem pladsen og vandet.

Stenhaven er et oplevelses- og legerum, der skaber et møde mellem have og vand. Haven er udformet som et frit komponeret stenlandskab, der ”oversvømmes” af kanalvandets gennemstrømning, og vanddybden er fastlagt således, at der ved laveste vandstand altid er vand mellem stenene.

De tre broer, der binder området sammen, repræsenterer tre forskellige funktionelle og tekniske løsninger, men forenes af et enkelt og tidløst formsprog.

Der er i projektet lagt vægt på kanalområderne som offentlige områder og på de omgivende boligbyggeriers kontakt til vandet, så både byen, bydelen og boligerne får glæde af vandets løb igennem byen.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.