SlottsskogsRingen. C.F. Møller

SlottsskogsRingen

Med det mangfoldige og aktive parkrum Slottsskogsringen får Göteborg et nyt socialt samlingssted, der danner ramme om både hverdag og fest, favner den brede befolkning og inspirerer til mere leg, bevægelse og nærhed til naturen.
 SlottsskogsRingen. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Göteburg Kommune

Adresse

Göteburg, Sverige

Omfang

95.000 m²

År

2017, konkurrence

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i arkitektkonkurrence

Projektet består af to hovedelementer – ”Ringen” og ”Aktivitetsbåndet”. ”Ringen” er parkens store multifunktionelle eventrum og består af et cirkelformet græsareal med en forhøjet stenbelagt scene i midten og siddelandskaber i periferien. Her er der plads til opvisninger og større arrangementer, men det indbyder også til spontane møder og aktiviteter. ”Ringen” ligger i midten af parken og fremstår med sin store åbne flade som en lysning mellem de omkringliggende tæt beplantede skovområder.

Omkring ”Ringen” ligger ”Aktivitetsbåndet”. Mens ”Ringen” kan rumme store og festlige arrangementer, udgør ”Aktivitetsbåndet” parkens levende hverdagsrum. Båndet består af små dedikerede aktivitetsøer, der tilbyder et væld af muligheder for fysisk udfoldelse og uformelle sociale mødesteder. I modsætning til ”Ringens” store åbne flade, tilbyder ”Aktivitetsbåndet” en mindre og mere intim skala med små opholdsnicher, nye habitater, sanselige oplevelser og små hverdagsfunktioner, der omkranser de mange forskellige aktivitetsøer. Med SlottsskogsRingen forenes nye cutting edge aktivitetsmiljøer med traditionelle rekreative parkfunktioner og opholdsmuligheder, og skaber herigennem en ny destination i byen. Et nyt parkrum med plads til alle, hvor bevægelse og leg bliver en social platform for møder på tværs af generationer og akvititetsniveau.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.