Darwin Centre fase 2, Landskab. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Darwin Centre fase 2, Landskab

Tilbygningen til det berømte Natural History Museum i London er udformet som en kæmpe kokon i et glasskrin. Museumsgæsterne kan gå på opdagelse inde i kokonen, der indeholder museets enestående samling af 17 millioner insekter og 3 millioner planter samt arbejdende laboratorier for 220 forskere fra hele verden.
 Darwin Centre fase 2, Landskab. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

The Natural History Museum

Adresse

London, UK

Omfang

5000 m²

År

2001-2010

Konkurrence

1. præmie i international konkurrence. 2001

Entreprenør

HBG Ltd (main contractor) Blakedown Landscapes

Ingeniør

Ingeniør Arup (konstruktioner)Fulcrum Consulting (installationer)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Turner and Townsend (cost consultant)

Præmiering
Præmiering
  • Civic Trust Award. 2011
  • Dedalo Minosse Award - Hædrende omtale. 2011
  • Shortlistet til RIBA Awards i London. 2011
  • Mies van der Rohe-nomiering 2009. 2008
  • 1. præmie i international konkurrence. 2001

I tilknytning til bygningen har C.F. Møller anlagt en oval, forsænket have med terrasserede siddetrin rundt langs kanten. Som et amfiteater danner haven ramme om forsamlinger, udeundervisning og events for fx skoleklasser. Ved siden af haven er etableret en lund med birketræer, der danner en visuel overgang til den eksisterende ’Wildlife Garden’. Den øvre terrasse ligger på niveau med bygningen og skaber derved en udvendig forlængelse af dens store indvendige atrium. Transparente bambusplanter fungerer som skærme langs de tilstødende videnskabelige laboratoriebygninger.

Havens ovale form formår at danne både funktionel og visuel forbindelse til Darwinbygningerne, omgivelsernes terrænspring og de tilstødende haverum.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.