Cutty Sark Gardens. C.F. Møller

Cutty Sark Gardens

Cutty Sark Gardens i Greenwich er et af de få offentlige byrum der grænser direkte op til Thames floden. Området indeholder vigtige kulturminder som det fredede sejlskib Cutty Sark, og nedgangen til den historiske fodgængertunnel under Thames. Disse fremstår som objekter på en flade. Forslaget sigter på at holde landskabet omkring dem så enkelt og åbent som muligt, for at kunne imødekomme en mængde forskellige anvendelser eller aktiviteter, for at bevare åbne kig og promenadeforløb, og vigtigst af alt for at bevare dem som de væsentligste objekter i området.
 Cutty Sark Gardens. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Greenwich Council

Adresse

Greenwich, UK

Omfang

119 Ha

År

2009

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller

Præmiering
Præmiering
  • 2. præmie i designkonkurrence efter prækvalifikation. 2009

Det åbne byrum opdeles på enkel vis i to zoner: Et hævet plateau over parkeringsarealerne flankeres af en ny café og butikspavillon med mulighed for udendørs servering og ophold, og mulighed for at nyde en af Londons mest imponerende kulisser.

Den lavereliggende del af pladsen friholdes helt, så den kan optage de til tider store fodgængerstrømme fra Greenwich Pier, omkring Cutty Sark, og til eller fra Greenwich bymidte. Denne strategi sikrer også at stedet kan bruges ved særlige lejligheder som London Maraton eller festlige anledninger.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.