Ry Skole og Daginstitution. C.F. Møller

Ry Skole og Daginstitution

I den nye skole og daginstitution i Ry er bygningen en aktiv medspiller, hvor en dagligdag i bevægelse udfolder sig for både børn, elever og voksne.
 Ry Skole og Daginstitution. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Skanderborg Kommune

Adresse

Ry, Danmark

Omfang

7.960 m2

År

2024

Bygherrerådgiver

NIRAS og RUM

Entreprenør

Nordstern

Ingeniør

AFRY

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Præmiering
Præmiering
  • 1.præmie. 2024

Bygningen opføres to etager, der trapper ned mod ankomsten fra syd. Daginstitutionen og skolens primære funktioner organiseres i let aflæselige voluminer der både i stueplan og på første sal knyttes sammen af det dobbelthøje fællestorv.

Fællestorvet fungerer som skolens hjerte, der suppleres af mindre samlingssteder i dobbeltklyngerne og daginstitutionen. De udadvendte fællesfunktioner, der også kan benyttes uden for skolens åbningstid, er orienteret mod fællestorvet, der dermed bliver et sted hvor aktivitet fra de tilstødende funktioner kan trække ud.

Et mangfoldigt fællesskab i bevægelse

Bygningen er placeret ved det lokale fritidscenter, Ry-hallerne, og udnytter dermed potentialet for synergi ved at placere en skole og daginstitution i tæt nærhed til et aktivt miljø, der har bevægelse og sundhed som omdrejningspunkt. Denne synergi bindes sammen i konceptet ”perler på en snor”. Perlerne er de funktioner i projektet, der kan anvendes af både skolen, daginstitutionen samt af lokalmiljøet udenfor skolens åbningstid som madkundskab, musiklokaler og mødefaciliteter. Snoren er betegnelsen for den fysiske forbindelse fra ankomstpladsen i syd til Ry-hallerne mod nord. Aktiviteterne ligger både i forbindelse med skolens fællestorv og fortsætter udenfor med forbindelse til Ry-hallerne i en passage, hvor skolens- og Ry hallernes funktioner trækkes ud og gør passagen aktiv.

Der er lagt stor vægt på klima og bæredygtighed, og projektet sigter mod at minimere skolens klimaaftryk til under 9,0 kg CO2/m2 om året. Der er fokus på en søjle- og bjælke-løsning med lette træbaserede facader.

Læs mere

Flere projekter | Undervisning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.