Skolegård og park i Edsberg. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Skolegård og park i Edsberg

Ny skolegård til Edsberg Skole, i den svenske kommune Sollentuna,gør området mere sikkert og attraktivt. . Det centrale Edsberg har også fået et nyt park- og aktivitetsområde, som kan bruges både i og efter skoletiden.
 Skolegård og park i Edsberg. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Sollentuna kommun

Adresse

Sollentuna, Sverige

Omfang

14.500 m2

År

2021-2022

Landskab

C.F. Møller Architects

Som en del af 2030-målet om nul udsatte områder i Sollentuna, er kommunen gået i gang med at udvikle byen Edsberg. Da skolegården ikke levede op til elevernes behov for et sikkert, ligeværdigt og oplevelsesrigt miljø, er skolegården blevet fornyet og renoveret. Projektet er en vigtig indsats for at tiltrække aktivitet og tilbyde elever, og andre beboere, et indbydende mødested – ikke mindst for at styrke sikkerheden i området. Den nye skolegård og park er anlagt omkring Edsbergskolen og på arealerne mod Danderydsvägen. Edsbergsskolen er en kommunal grundskole for 7.-9. klasse med specialundervisning og har ca. 600 elever.

Et bredt og varieret indhold

Skolegården og parken får et tydeligt designkoncept, som er indbydende og inkluderende, der gør stedet til et stærkt identitetsmiljø i Edsberg.. Skolegården og parken har funktioner, der kan bruges både i og efter skoletiden. Projektet er gennemført med særlig opmærksomhed på ligestillingsaspekter og har skabt både organiserede og uformelle aktivitetsmuligheder. Organiserede holdspil som fodbold og basketball har fået fantasifulde og kreative variationer, hvilket gør det lettere at afprøve og spille i mindre grupper. Der er også blevet oprettet forskellige typer mødesteder: Lounges som rolige arealer, og områder til socialt samvær og møder. Specialskolen har sit eget separate udendørsområde.

Indgange fra skolegården til naboområderne har tydelige grænser. Desuden er der skabt en klar fodgængerrute mellem Edsbergs torg og Danderydsvägen.

Under designprocessen blev der afholdt dialoger med elever og lærere på Edsberg Skole.

Læs mere

Flere projekter | Landskab

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.