Hybrid Tower. C.F. Møller

Hybrid Tower

I Västerås byggs det ett nytt bostadstorn, som med sin unika silhuett i stadens skyline blir ett karakteristiskt landmärke.
 Hybrid Tower. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

Riksbyggen

Adress

Västerås, Sverige

Omfattning

15700 m²

År

2016-

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2017

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Landscape

Andra samarbetspartners

Brandskyddslaget
Incoord

Pris
Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2017

Målet för projektet har varit att skapa en plats där stad, byggnad och gröna stadsrum samspelar.

Ett av tornets utmärkande särdrag är en grön trädgård på den 15:e våningen. Gårdsträdgården har panoramautsikt och erbjuder fin utsikt över både Västerås och Mälaren.

På grund av tornets ellipsformade omkrets har tornet inte någon baksida utan en kontinuerlig fasad som vänder åt alla håll.

De många balkongerna som täcker tornets fasad är sammanbundna vertikalt av tunna glasskivor som står rytmiskt placerade i förhållande till varandra. Balkongerna utgör en livfull relief i tornets fasad, som i vintermörkret framhävs med hjälp av LED-belysning. Balkongerna kan stängas till så att utesäsongen förlängs för de boende, samtidigt som de kan användas som små växthus.

Tornet inramar i gatuplanet ett offentligt soligt kvarterstorg, som ska fungera som stadsdelens nya mötesplats. I bottenvåningen, ut mot torget, etableras en restaurang och butiker, medan en bevuxen grön vägg pryder torgets långsida.

Projektet har som mål att konstruktionen helt eller delvis ska utföras i massivträ.

Läs mera

Fler projekt - Höghus/Bostäder/Landskap

Visa fler projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.