i8, iCampus, Werksviertel München. C.F. Møller

i8, iCampus, Werksviertel München

i8 är en mångsidig ny kontorsbyggnad i Werksviertel i München, Tyskland. Den har en konstruktion av hybridvirke som bidrar positivt till den totala miljöpåverkan under hela byggnadens livslängd och förbättrar inomhusklimatet.
 i8, iCampus, Werksviertel München. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

R&S Realty III GmbH & Co.KG

Adress

München, Tyskland

Omfattning

20 000 m²

År

2020-2025

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2020

Byggherrerådgivning

Schwab Engineers

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

RKW Architektur+, Merz Kley Partner, BWP Ingenieure GmbH, Drees & Sommer

Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2020

i8 är en ny kontorsbyggnad med en mängd flexibla utrymmen som kan anpassas efter användarnas varierande behov, och ger stora möjligheter för samarbeten och nätverkande. I utkanten av Werksviertel sticker i8 ut som en distinkt byggnad med en unik identitet som bygger vidare på det industriella arvet i området och bildar en inkörsport till kvarteret. Kontorsytorna är utformade med höga tak och varierade djup för att maximera dagsljuset. Ett stort atrium som byggts av varma trämaterial och polerade betonggolv främjar gemenskap, kunskapsutbyte och visuell kontakt mellan de olika våningarna och enheterna. Planlösningen är utvecklad med en hög grad av flexibilitet och utrymmen som enkelt kan delas upp i enskilda kontorsrum, öppna kontorslandskap eller en kombination av båda.

Träkonstruktion

Fasaden är tillverkad av återvunnet eloxerat aluminium i en nedtonad grön nyans, som kompletterar skogens färg och framhäver de varma tonerna. Byggnaden har en modulär design som gör att hybridvirke kan användas i de flesta delar av konstruktionen. Byggnadens invändiga rumsindelning och struktur bygger på idén att kombinera tre identiska kontorszoner som sammanbinds av en enande fasad längs hela byggnaden. Fasadsystemet ger flera fördelar. Det sparar energi genom att använda solskuggning och naturlig ventilation, minimerar buller och föroreningar, och sist men inte minst bidrar det till ett bra inomhusklimat med gott om dagsljus och akustiska förhållanden som ger en behaglig arbetsmiljö.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.