HSB 2023 - Fleminggatan. C.F. Møller

HSB 2023 - Fleminggatan

Pulserande stadsliv, park och båtbrygga rakt utanför dörren. Flexibelt inredda lägenheter i varierande storlek, som apellerar till allt från studerande, barnfamiljer och seniorer. En inredning av bostadskvarter och lägenhet som gör det möjligt för de boende att få mest möjligt ut av dygnets 24 timmar och som samtidigt gör det lättare att leva hållbart. Det är grunden i projektförslaget från.
 HSB 2023 - Fleminggatan. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

HSB Stockholm

Adress

Stockholm, Sverige

Omfattning

29 000 m² (9.450 m² ny BOA)

År

2013

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2013

Ingenjör

Tyréns, AKT II

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbete med DinellJohansson

Landskap

C.F. Møller Architects i samarbete med DinellJohansson

Andra samarbetspartners

Transsolar, DeBrand

Pris
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2013

Idén är att bevara och renovera en stor del av det befintliga kontorsbyggeriet i tegel och att mellan dessa byggnader addera ett lamellhus samt två mindre punkthus – en lösning som tillsammans med bl.a. båtbryggan och den nya terrasserade trappan mot vattnet öppnar upp kvarteret mot omgivningen och skapar en ny, rekreativ mötesplats i staden.

Alla tre nybyggnader har en karakteristisk fasad och konstruktion i trä. Arkitekturen skapar möjlighet för ett både resurseffektivt och hållbart bostadsprojekt samtidigt som det ger många olika lägenhetstyper, alla med dubbelskalsfasad och inglasade balkonger.

En bemannad lobby i bottenvåningen, med bl.a. kylrum till matkassar samt bokning av cyklar och bilar i den gemensamma fordonspoolen, är en av många funktioner som ska göra vardagen lättare för de boende. Dessutom uppmuntras till en hållbar livsstil i lägenheterna genom en skåpslösning i köket med bl.a. sopsortering i olika kärl på hjul redo att rullas ut.

Läs mera
Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.