Barkarby City. C.F. Møller. Photo: TMRW.SE

Barkarby City

Naturnære Veddesta III blir i fremtiden et av Stockholms regionale sentrum. Et nav for kollektivtrafikk med tog, T-bane og buss gjør boligene og de mange kontorene lett tilgjengelige, og området blir attraktivt for bedrifter.
Fakta

Byggherre

Serneke Group

Adresse

Järfälla, Stockholm

Omfang

126 800 m²

År

2018-

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Okidoki Arkitekter

Landskap

C.F. Møller Architects

Veddesta III er et omfattende byutviklingsprosjekt i Barkarby, nord for Stockholm. En blanding av boliger, arbeidsplasser, restauranter, butikker og et hotell på 30 etasjer i de seks nye kvartalene som utgjør Barkarby City og skaper et nytt sentrum. I det nye regionale knutepunktet vil bærekraft og helse stå i fokus.

Idrettsanlegg med langrennsløyper

1,2 km med langrennsløyper innendørs skal være åpne for allmennheten hele året, komplett med en mindre skøytebane, curlingbane, isbar og kafé. Idrettsanlegget blir en destinasjon for familier, bedrifter og eliteutøvere. I forbindelse med anlegget bygges et hotell med restaurant og en skybar i øverste etasje.

Bebyggelsen er tilpasset og danner en beskyttelse mot motorveien og jernbanen i nord, og lavere bebyggelse møter den store parken i sør. I områdets sentrum og ved stasjonen blir bygningene gradvis høyere. Veddesta III er bygd opp som en tradisjonell by, men det er også plass til høyhus på mellom 12 og 30 etasjer i området.

Fasadene har ulike temaer, for eksempel glass, murstein og tre, slik at hvert kvartal får sitt eget preg, noe som skaper en estetisk levende bydel. Målet er å bygge bærekraftig, og derfor brukes hybridkonstruksjoner for å redusere karbondioksidutslippet.

Det skapes et nytt sentrum med alt en by må romme. Stedet blir et nytt knutepunkt i Mälardalsregionen og Stockholmsområdet.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.