Campus Horsens - Masterplan. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk

Campus Horsens - Masterplan

Transformasjon av et sentralt plassert og nedlagt industriområde til en ny levende bydel som forener utdanning, næringsliv og by som en smeltedigel for fremtidens kunnskapsby.
 Campus Horsens - Masterplan. C.F. Møller. Photo: Adam Mørk
Fakta

Byggherre

Horsens Kommune CASA A/S

Adresse

Horsens, Danmark

Omfang

31 ha

År

2017-

Entreprenør

CASA A/S

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Campus Horsens er etablert sentralt i byen i direkte tilknytning til jernbanestasjonen og byens rekreasjonsrom Vitus Berings Park. Den nye bydelen fremstår som en åpen, bilfri og imøtekommende «by i byen» og er en del av områdets torgstruktur både med en videreføring og nytolkning av klassiske urbane motiver som torg, tårnbygninger, smug, park og bytorg. Campus Horsens har skapt fokus på å skape åpne og inspirerende læringsmiljøer og faglige knutepunkter som skaper synergier og tverrfaglige relasjoner mellom ulike yrkesgrupper samt studenter og innbyggere. Med sin størrelse, varierte kantsoner og bebyggelse er campusrommet campusens nye multifunksjonelle byrom. Her er det mulighet for større arrangementer og fysisk aktivitet, samlinger og markeringer, og byrommet brukes dermed til glede for både studenter og byens innbyggere.

Fremtidens kunnskapsby

Campus Horsens sitt omdreiningspunkt er VIA University College Horsens, som også er tegnet av C.F. Møller Arkitekter. Bygget forener utdanning, næringsliv og entreprenørskap og byens innbyggere gjennom tre atriumbygg og et høyt tårn på 16 etasjer, Innovasjonshuset, som er forbundet gjennom et stort felles atriumrom. 21 ulike utdanninger samles her rundt faglige knutepunkter og fellesmiljøer som offentlig restaurant, kafémiljø, bibliotek, dramatorium og auditorium. Kunst direkte integrert i bygget er skapt i samarbeid mellom franske Daniel Buren og C.F. Møller Arkitekter og bidrar til unike opplevelser for brukere og besøkende på både Via Høgskolen og Campus Horsens generelt. I tillegg til Høgskolen i VIA vil Campus Horsens romme utdanninger som Sosial- og helseskolen og vil totalt romme inntil 8.000 studenter på campus.

Campus Horsens fremstår dermed som en unik attraksjon som tiltrekker og beholder studenter, innovative bedrifter og innbyggere i et by- og kunnskapssamfunn som bidrar til å flytte Horsens fra en klassisk provinsby til en bevisst og bærekraftig kunnskapsby.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.