Hafen Hörnum. C.F. Møller

Hafen Hörnum

Den tidligere marinehavnen i landsbyen Hörnum på Sylt er en av de få tingene som forstyrrer stranden og sandbankelandskapet på Sylt. Den har unik nærhet til vannet, og samtidig kan man være med på en rekke aktiviteter, enten som tilskuer eller som deltaker.
 Hafen Hörnum. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Gemeinde Hörnum & HC Hagemann GmbH, Hamburg

Adresse

Hörnum, Sild, Tyskland

Omfang

20 ha

År

2017, Konkurranse

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 2. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2017

Havnen brukes i dag i hovedsak til kommersiell virksomhet i form av muslingoppdrett, turisme og sportsbåter, og den trenger sårt reparasjoner eller utskiftninger. Derfor er målet med prosjektet å forbedre havnens infrastruktur, sikkerhet og brukervennlighet, samtidig som man foreslår en visjon om et nytt ikon og en turistmagnet.

Konseptet kombinerer naturen, landsbyen og havet på en romslig måte som forener næringsvirksomhet og turisme, urbane og grønne områder, samt gammelt og nytt. Målet er å tilby fritidsfasiliteter, samt å forbedre fasilitetene for kommersielle brukere, men først og fremst skal prosjektet sikre at de to bruksområdene kan sameksistere på en trygg og god måte.

Ved å erstatte og flytte den nedslitte nordre moloen får man et større havneområde for yachtklubben og marinaen. Man får også plass til en ny strandpark og et torg foran det eksisterende femstjerners hotellet. Det nye friluftsbadeanlegget blir også en del av det kultiverte og terrasserte landskapet som kobler havnebassenget og marinaen sammen med hotellet. Et nytt naust og en flerbrukshall kombinert med en hevet plattform danner et nytt nivå, som en nytolkning av av den klassiske strandpromenaden, for å føre havneaktiviteten og fritidsaktivitetene nærmere hverandre, men samtidig sørge for å holde fotgjengere og tungtrafikk trygt adskilt.

En ny, sløyfeformet gangsti på en kilometer, «Runden», kobler sammen og utvikler alle funksjoner rundt havnen fra nord til sør, inkludert naturreservat, strandpark, hotell, utsiktspunkter for sandbankene, Hörnum sentrum og havet. Runden går langs stranden til et nytt «rev» som supplerer den tidligere ytre moloen, med helt nye muligheter i og rundt havet, for eksempel vinterbading, badstue, vannsportsarena og tidevannsbasseng, hvor man kan oppleve havets krefter og studere det marine liv på nært hold.

Les mer

Flere prosjekter | Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.