Pakhuskajen, Odense. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Pakhuskajen, Odense

En nedlagt industrihavn i Odense er forvandlet til en levende bydel med åpne torg, grønne oppholdsarealer og boliger som forbinder havnen med byen.
 Pakhuskajen, Odense. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Byggherre

A. Enggaard A/S

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

38 500 m²

År

2020 - 2023

Byggherrerådgiver

Cowi

Entreprenør

A. Enggaard

Ingeniør

Henry Jensen A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Ballinger acoustics Brand 360 DMR A/S A1

Den nye bydelene ved Odense havn, Pakhuskajen, er åpnet og koblet sammen med den sørlige delen av byen. Havnepromenaden langs kaien og grønne byrom gjør området til et attraktivt oppholdssted, og to åpne torg, Den Grønne Plads og Kongeskibspladsen, skaper en vifte av aktiviteter for alle aldre i den nye bydelen.

Den Grønne Plads fungerer som park med rekreasjonsområder og arealer for fysisk aktivitet ved en nyetablert tilgang til havnebassenget, der det er mulighet til å sette for eksempel kajakk og paddleboards på vannet. Kongeskibspladsen, i den andre enden av havnen, er et stort urbant torg for events, popup-aktiviteter og kunstinstallasjoner.

Byrom og bolig

Pakhuskajen rommer forskjellige boliger, noe som sikrer en variert sammensetning av innbyggere. Boligtypene består både av små og store utleie- og selveieleiligheter, rekkehus inspirert av de gamle fiskehusene samt studioleiligheter med høye tak. Felles for dem alle er at de har tilgang til altaner, grønne gårdsrom med oransjeri og bilfrie oppholdsgater med brede, grønne kantsoner.

Gamle jernbanespor, fortøyningspullerter, havnebygninger og pakkhus er bevart. Den nye bebyggelsen skriver seg inn i denne eksisterende og historiske bebyggelsen, som blant annet er oppført i rød og lys murstein, som også er de gjennomgående materialene i de nye bygningene.

Sammensetningen av boliger og de offentlige utendørsarealene skaper et levende og grønt miljø som sikrer liv året rundt, og som bidrar positivt til utviklingen av bylivet ved Odense havn.

Les mer

Flere prosjekter | Boliger/Planlegging

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.