Darwin Centre, andra etappen, Landskap. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller

Darwin Centre, andra etappen, Landskap

Tillbyggnaden till det berömda Natural History Museum i London är utformad som en jättekokong i ett glasskrin. Museigästerna kan gå på upptäcktsfärd inne i kokongen, som innehåller museets enastående samlingar med 17 miljoner insekter och 3 miljoner växter, samt arbetande laboratorier för 220 forskare från hela världen.
 Darwin Centre, andra etappen, Landskap. C.F. Møller
Fakta

Uppdragsgivare

The Natural History Museum

Adress

London

Omfattning

5000 m²

År

2001-2010

Tävling

1:a pris i arkitekttävling. 2001

Entreprenör

HBG Ltd (main contractor) Blakedown Landscapes

Ingenjör

Ingeniør Arup (konstruktioner)Fulcrum Consulting (installationer)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andra samarbetspartners

Turner and Townsend (cost consultant)

Pris
Pris
  • Civic Trust Award. 2011
  • Dedalo Minosse Award - Hædrende omtale. 2011
  • Shortlistet til RIBA Awards i London. 2011
  • Nominerad til Mies van der Rohe-priset 2009. 2008
  • 1:a pris i arkitekttävling. 2001

I anknytning till byggnaden har C.F. Møller skapat en oval, nedsänkt trädgård med terrasserade steg runt kanten. Som en amfiteater bildar trädgården en ram runt sammankomster, utomhusundervisning och skolarrangemang. Vid sidan av trädgården finns en lund med björkar, som utgör en visuell övergång till den befintliga ”Wildlife Garden”. Den övre terrassen ligger i markplan, och skapar därmed en utvändig förlängning av byggnadens stora invändiga atrium. Bambuplanteringar fungerar som transparenta skärmar längs de intilliggande forskningslaboratorierna.

Trädgårdens ovala form bildar en både funktionell och visuell förbindelse med Darwinbyggnaderna, omgivningens nivåskillnader och de intilliggande trädgårdsrummen.

Läs mera

Fler projekt | Landskap

Gå till Projekt

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.