Ny vgs Harstad. C.F. Møller

Ny vgs Harstad

Ny vgs Harstad har plass til omtrent 1 100 elever i alderen 16-19 år, og er et kulturelt landemerke og et samlingspunkt for læring og sosial interaksjon ved vannkanten i Harstad. Det tidligere skipsverftsområdet hvor skolen er plassert, omformes til et utdanningssenter og et sted der unge fra Harstad og omegn kan bygge relasjoner både med hverandre og med byen.
 Ny vgs Harstad. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Troms og Finnmark fylkeskommune

Adresse

Harstad, Norge

Omfang

18 500 m²

År

2023

Ingeniør

Rambøll

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Ola Roald Arkitekter

Landskap

SLA

Andre samarbeidspartnere

Makershub

Premiering
Premiering
  • 1.præmie i arkitektkonkurrence. 2023

Skolen tilby både praktiske og teoretiske fag. Læringsmiljøene er fleksible og kan brukes for ulike undervisningsmetoder, inkludert prosjektbasert tverrfaglig læring. Totalt sett er skolen innbydende og åpen med overlappende funksjoner. Samtidig er skolen utformet for å skape et trygt og inkluderende miljø der alle inkluderes. Takene er tilgjengelige for allmennheten og gir rom til aktiviteter, møteplasser og utstillinger. Gjennom et vertikalt atrium kan man vandre opp gjennom etasjene med ulike utsikter over fjorden, byen og fjellene. Dette gir også mulighet for at elever og besøkende kan møtes og få innsikt i hva hverandre driver med.

Basen av bygningen er bygget i betong og huser de fagene som krever store åpne arealer, tunge maskiner og stor plassutnyttelse. Over sokkelen er konstruksjonen i tre. Til sammen skaper dette et robust og varmt uttrykk som fremmer trivsel og et godt inneklima.

I bruk utenfor skoletiden

Skolen er et møtested for hele byen med tilgjengelige terrasser på ulike nivåer og fasiliteter som kan brukes etter skoletid. Om kvelden vil skolens aktiviteter som konserter i konsertsalen, danseklasser i dansestudioene og forelesninger i biblioteket lyse opp havnen og omgivelsene rundt.

Utomhusområdene er designet med fokus på den lokale naturen og kystens karakter. Havneparken vil bli er et nytt møtested mellom byen og vannet der man kan leke, slappe av, ta seg et bad i havet og benytte seg av badstue. Parken inkluderer også naturlige løsninger for håndtering av regnvann og tidevann.

Målet er å bli plusshus, sertifisert i henhold til BREEAM NOR-standarden "Very Good," og bli et bygg som på egenhånd produserer energi ved hjelp av solceller på både tak og fasade samt materialer med lavt klimagassavtrykk.

Les mer

Flere prosjekter | Undervisning/Trebygg

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.