Ole Rømer-observatoriet, restaurering. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Ole Rømer-observatoriet, restaurering

Restaureringen av det fredede Ole Rømer-observatoriet fra 1912 gir bygningen tilbake sin opprinnelige prakt, moderniserer undervisnings- og læringsfasilitetene og forbedrer tilgjengeligheten for bevegelseshemmede.
 Ole Rømer-observatoriet, restaurering. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Aarhus Universitet, Science Museerne

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

326 m²

År

2021-2023

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniører

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Ole Rømer-observatoriet er et astronomisk undervisningssenter for skoler og publikum og er en del av Science Museerne ved Aarhus Universitet. Restaureringen styrker rammene for undervisning og formidling av vitenskap med moderne fasiliteter. I tillegg inngår observatoriehagen i formidlingen og er en sentral attraksjon i utviklingsprosjektet for rekreasjonsområdet Kongelunden i Aarhus.

Ole Rømer-observatoriet er en fredet bygning.

Moderne informasjonssenter i historiske omgivelser

Restaureringen omfatter fasaderenovering, miljøsanering og restaurering av det opprinnelige farge- og materialkonseptet. Oppussingen av de to kuplene og installasjonen av et nytt 700 mm teleskop gir besøkende en ekstra opplevelsesverdi og er gjort tilgjengelig for bevegelseshemmede.

Det opprinnelige ankomstrommet og vestibylen med terrazzogulv og søyler med ådring og bladgull er bevart i sin opprinnelige utforming. Takvinduet, som kaster lys over relieffet av Ole Rømer, er fornyet i sin opprinnelige form. Den utvendige hovedtrappen er forlenget og supplert med en trappeheis for å sikre bevegelseshemmede tilgang til observatoriet. Besøksfasilitetene er oppgradert med nye toaletter og en kjøkkenkrok.

Med restaureringen er Ole Rømer-observatoriet blitt et vakkert, funksjonelt og tilgjengelig kunnskapssenter for astronomi med respekt for bygningens historie og originalitet.

Les mer

Flere prosjekter | Renovering & Transformasjon

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.