Bellerivestrasse 36 Zürich. C.F. Møller

Bellerivestrasse 36 Zürich

Modernisering av det ikoniske sveitsiske kontorbygget fra 70-tallet til et svært bærekraftig bygg som er integrert med den omliggende parken og Zürichsjøen for å bli en ny attraksjon for brukere og borgere i Zürich.
 Bellerivestrasse 36 Zürich. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Allreal Generalunternehmung AG

Adresse

Zürich, Switzerland

Omfang

20000 m²

År

2019 -

Konkurranse

1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2019

Ingeniør

Dr. Lüchinger+Meyer Bauingenieure AG, IBG Graf AG Engineering, AFC Air Flow Consulting AG, Emmer Pfenninger Partner AG, Waldhauser + Hermann AG, BLM Haustechnik AG

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2019

Det utdaterte kontorbygget fra 1974 på Bellerivestrasse 36 transformeres til en moderne og bærekraftig bygning. Bygningens fasade får nytt liv og blir til en optimalisert, energieffektiv, lys og transparent fasade kledd med solcellepaneler, som samtidig beskytter mot direkte sollys.

Interiøret består av kontorer og utleieenheter som er koblet til et nytt atrium. Dette vil skape synergi og kunnskapsdeling mellom de forskjellige avdelingene. Atriets sentrale posisjon tilfører identitet og gir en følelse av tilhørighet for dem som bruker bygningen.

Eksisterende takterrasser av stein omdannes til grønne områder og kobles til den omkringliggende parken for å bidra til å forsinke regnvannet som løper fra takene til bakken og skape biologisk mangfold for planter og mikroorganismer.

Inngangene blir nedskalert for å bringe bygningen i øyehøyde med brukere og forbipasserende. Dette bryter også opp vinden og trekk, slik at man får mer komfortable soner for utendørs rekreasjon.

Elegant fargepalett

De horisontale solcellepanelene på fasaden er dekket med fargebehandlet glass, slik at de passer til metallkledningen på fasadeelementenes støttestruktur. Det gir bygningen et nytt horisontalt og lett uttrykk som på en elegant måte smelter inn i den eksisterende parken og gir brukere og forbipasserende godt innsyn inn i den nye kontorbygningen. Trekledde heissjakter, hvite tak og steingulv i første etasje og tregulv i høyere etasjer gir bygningen en elegant fargepalett.

Resultatet av renoveringen er Swiss Minergie-A bærekraftsertifisering.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor/Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.