Hotel dAngleterre. C.F. Møller. Photo: Heidi Lerkenfeldt

Hotel d'Angleterre

Det mer enn 250 år gamle Hotel d'Angleterre er Danmarks mest kjente hotell. Her har både konger og kjendiser, rockeband og filmstjerner bodd opp gjennom århundrene. Etter Danmarkshistoriens største hotellrenovering har d’Angleterre gjenvunnet sin tidligere prakt og kan atter innta posisjonen som et av verdens flotteste hoteller.
 Hotel dAngleterre. C.F. Møller. Photo: Heidi Lerkenfeldt
Fakta

Byggherre

Hotel d'Angleterre

Adresse

København, Danmark

Omfang

19 000 m²

År

2011-2013

Entreprenør

E. Pihl & Søn

Ingeniør

Rambøll & AI Gruppen

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Interior Design: GA Design, SPACE Copenhagen and Hotel d'Angleterre by Alan Evensen, Creative Director

Bakgrunnen for renoveringen var et nedslitt hotell, hvor en rekke ombygninger og tilpassinger til tidens krav hadde gått på bekostning av bygningens utseende så vel innvendig som utvendig: Fasaden var nedslitt og hadde forskjellige hvite vinduer, vegger var blitt revet, etasjer innskutt og tak senket for å gi plass til teknologi, noe som medførte rom med lav takhøyde.

Hotellet har nå gjennomgått en full renovering som verner om det historiske bygget, men samtidig gir d'Angleterre et moderne klassisk formspråk. Målet har vært ikke bare å skape en moderne og funksjonell flyt i hotellet, men også gi ny rommelighet til så vel fellesområder som rom og suiter.

For å gjenskape Hotel d’Angleterre som et ”grand palace” er fasaden malt i en sofistikert gråhvit farge, og de gamle hvite vinduene er skiftet ut med nye, mørkgrønne vinduer som skaper en fin kontrast til den hvite fasaden. I første etasje åpner hotellet opp mot byen med storslåtte spesialdesignede vinduer og dører, og restauranten og en ny champagnebar inviterer københavnerne inn.

Det nye d'Angleterre har fått færre, men større rom. Til sammen 90 rom, hvor Royal Suite på 250 m² er det største. Ingen rom er like, men alle holder seg innenfor den samme elegante, lyse fargeskalaen. De historiske bankettsalene og salongene er restaurert og har nå plass til opptil 580 personer.

Hotellets nye stil er ”contemporary classic”: Elegante materialer i lyse og behagelige toner, eksklusive overflater og dempede dekorative effekter understreker sammenhengen mellom nytt og gammelt.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.