Dalum Papirfabrikk, Hollenderhuset. C.F. Møller. Photo: Erik Nord Arkitekter

Dalum Papirfabrikk, Hollenderhuset

Transformasjon av en ikonisk industribygning til eksklusive leiligheter med stort fokus på gjenvinning av materialer for å redusere klimaavtrykket og bringe historien inn i fremtiden.
 Dalum Papirfabrikk, Hollenderhuset. C.F. Møller. Photo: Erik Nord Arkitekter
Fakta

Byggherre

MT Højgaard Property Development

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

2 912 m²

År

2022-2024

Ingeniør

Konstruksjoner: Fjord Rådgivende Ingeniører A/S Installasjoner: UBBE Rådgivende Ingeniører ApS

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Hollenderhuset er en transformasjon av en ikonisk industribygning som ligger i den nordlige delen av Dalum Papirfabrikk-området ved Odense å (elv). Dette ambisiøse prosjektet gir nytt liv til et område med stor historisk betydning. Hollenderhusets historie er rotfestet i Dalum Papirfabrikks sentrum, den nederlandske papirmaskinen som en gang revolusjonerte papirproduksjonen. Transformasjonen av Hollenderhuset skaper 20 eksklusive eierleiligheter med høyt til loftet og en estetikk som refererer til historien ved å bevare atmosfæren og karakteren til den opprinnelige bygningen.

Kjernen i transformasjonen er å bevare og styrke bygningens karakteristiske industrielle trekk. De store, markante industrielle vinduene bevares, og det legges til tilbaketrukne balkonger som gir en vakker utsikt over elven og det omkringliggende grønne landskapet. Leilighetene i første etasje har herlige terrasser med mulighet for å skape et individuelt preg.

Høye rom med en minimumshøyde på fire meter skaper en luftig og romslig atmosfære. Kontrasten mellom rammene i rå betong og varme materialer som tre, skaper en unik stemning som definerer hvert rom.

Bevarer kulturarven inn i fremtiden

Leilighetene varierer i størrelse fra 120 til 200 kvadratmeter, og hver har sin egen karakter. Øverst finnes en penthouseleilighet med ekstra høyt til loftet og et tårnplatå med panoramautsikt.

Store aluminiumsvinduer sikrer optimalt lysinnfall. Den tidligere røde mursteins fasaden resirkuleres og blandes med nye rustikke mursteinene slik at bygningens industrielle estetikk bevares. Adgang til leilighetene skjer via en romslig trapp sentralt i bygningen, som får dagslys fra takvinduer.

Hollenderhuset bidrar til den generelle utviklingen av Dalum Papirfabrikk fra et grått industriområde til et nytt, grønt og levende nabolag. Det inngår som et vesentlig omdreiningspunkt i den samlede utviklingsplanen for området, som C.F. Møller Architects står bak.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.