Norsk-Tysk Handelskammer. C.F. Møller. Photo: Nils-Petter Dale

Norsk-Tysk Handelskammer

Arkitektonisk kvalitet, fleksibilitet ved bruk og kostnadsmessig kontroll har vært viktige suksesskriterier for utvidelsen av Norsk-Tysk handelskammer sine lokaler i Oslo. C.F. Møller Architects har stått for rehabilitering og ombygging av hovedbygningen, samt tilbygg til – og transformasjon av portnerboligen.
 Norsk-Tysk Handelskammer. C.F. Møller. Photo: Nils-Petter Dale
Fakta

Byggherre

Deutsch-Norwegische/Tysk-Norsk Handelskammer

Adresse

Oslo, Norge

Omfang

988 m²

År

2011-2016

Byggherrerådgiver

NCO AS

Ingeniør

NCO AS

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med Dahle & Breitenstein (en del av C.F. Møller Architects siden 2012)

Premiering
Premiering
  • Nominert til Oslo bys arkitekturpris. 2017

Norsk-Tysk handelskammer holder til i Drammensveien 111B i Oslo, i to hvite murbygninger i jugendstil fra 1912-1918. Både tomten og bygningene – en tidligere ambassadebygning og en portnerbolig – er omfattet av vernebestemmelser. Dette satte rammer for rehabiliteringen av de eksisterende bygningene, samt prosjekteringen av tilbygget. Prosjektets byggherre, Norbert Pestka, brukte mye tid på å finne riktig arkitekt og entreprenør for oppgaven for å sikre et godt resultat. Han konkluderer med at «vi er veldig fornøyd, og det gode samarbeidet mellom arkitekt og entreprenør har vært avgjørende for å oppnå et så godt resultat». «Det gode samarbeidet og engasjementet har også spart oss mange timers arbeid», sier Pestka.

Tilbygget til portnerboligen er formet som et skarpskåret geometrisk volum som kontrasterer de opprinnelige jugend-bygningene. Den nye bygningsmassen har en hovedetasje på nivå med portnerboligen samt en underetasje. Terrenget rundt er senket på to sider for å gi gode lysforhold for konferansearealet i underetasjen. Fasaden i fiberbetong med perforerte naturmotiver i jugendstil skaper en kobling mellom det nye og gamle, og fungerer som både solavskjerming og skjerming for innsyn. Et inngangssmyg tydeliggjør møtet mellom bygningsmassene, og det er presise detaljer i tilbyggets møte med terreng, tak og eksisterende bygg.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.