Hangar 26/27, Schelde. C.F. Møller

Hangar 26/27, Schelde

Historisk lagerbygning i Belgia skal forvandles til et levende og urbant midtpunkt som passer sammen med omgivelsene og historien til havneområdet der den ligger.
 Hangar 26/27, Schelde. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

CARVER BVBA

Adresse

Antwerpen, Belgium

Omfang

20000 m² (4.000 m² nybyg, 16.000 m² renovering)

År

2019-2022

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Den gamle lagerbygningen ligger ved elva Schelde i det tidligere havneområdet ‘t Eilandje i Antwerpen.

Transformasjonen av denne historiske bygningen inkluderer en ny mesaninetasje, en ny fasade, sørvendte takbokser og en forlengelse nordover. Videre aktiveres Schelde ved hjelp av et aktivitetsbasert område mot elva, som samtidig fungerer som en integrert flombeskyttelse. Denne nye «urbane trappen» bruker arkitekturen som en sosial invitasjon og skaper en sterk forbindelse mellom byen og elva for Antwerpens innbyggere.

Bygningen står på søyler. En ny mesaninetasje skal bygges under de eksisterende etasjene og skal brukes til parkering. Denne dynamiske og urbane etasjen er åpen med store vinduer for å koble bygningen til byen og elva, og for å viske ut grensene mellom innendørs og utendørs. Kaien, den urbane trappen og gaten blir ett stort og åpent byrom. I den sørlige enden kommer det tre nye takutvidelser som brukes til arbeidsplasser med panoramautsikt.

En ny trefasade gjør bygningens historie tydelig, og den definerer også lagerbygningen som et ikonisk visuelt landemerke i Antwerpen. Fasaden på den eksisterende bygningen videreføres arkitektonisk til den nordlige utvidelsen for å skape et sammenhengende utseende for hele bygningsvolumet.

Utvidelsen mot nord

Det bygges et nytt kontorbygg mot den nordlige siden av Hangar 26/27. Arkitekturen på dette tilbygget gjenspeiler arkitekturen til havnens historiske lagerbygg. Videreføringen av trefasaden skaper en assimilering mellom gammelt og nytt, samtidig som hvert byggs identitet respekteres. Designen er basert på et synlig modulært rutenett som maksimerer fleksibiliteten, noe som gir et enkelt og ærlig uttrykk. Rom med dobbel høyde kobler sammen bygningens to kontoretasjer på hvert sted og kombinerer fleksible arbeidsplasser med panoramautsikt til omgivelsene.

Med denne generelle designen har ordningen ikke bare som mål å være et egnet tilskudd til Antwerpens skyline, men har også som mål å aktivere byen og sette rekreasjonspotensialet i bevegelse.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor/Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.