The Amager Centre. C.F. Møller. Photo: Poul Nyholm

The Amager Centre

The new facade concept for Amager Centret is an element in the renovation of this 1970s shopping centre, which up till now has had a concrete facade.
 The Amager Centre. C.F. Møller. Photo: Poul Nyholm
Facts

Client

Steen & Strøm Danmark A/S

Address

Copenhagen

Year

2007-2008

Construction

JDN-Entreprise

Engineering

Rambøll (Køge)

Architect

C.F. Møller Architects

The idea was to strengthen the centre's identity with a new distinctive facade made up of varying slats which simultaneously create transparency and views into and out of the centre. The slats are design to harmonise with the simplicity of the surrounding district, while at the same time expressing the centre's diversity. The slats have for example a white front side, but with flanks in a strong shade of red, so that their appearance alters as you move around the building. There are also integrated LED lamps, which bring a new variability to the building at dusk and evening. Breaks between the slats help to emphasise the centre's entrances, driveways, etc., and thereby make it easier to find your way around.

Read more

More projects - Commercial/Retail

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.