Deloitte Office Building in Esbjerg. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert

Deloitte Office Building in Esbjerg

Deloitte consultants' new office building is located in Esbjerg's old central port area, the venue for the Dokken urban development project.
 Deloitte Office Building in Esbjerg. C.F. Møller. Photo: Martin Schubert
Facts

Client

Deloitte Fonden & KPC

Address

Esbjerg, Denmark

Size

3050 m² plus 1000 m² cellar

Year

2014-2016

Client consultant

Kuben Management

Construction

KPC Herning A/S

Engineering

Ingeniør`ne

Architect

C.F. Møller Architects

The building's three storeys have a clear cubic structure, of which the concrete base seems to rise from the shifting levels of the port's concrete landscape.

The building's two top storeys are of brick, while the ground floor is in glass. The heavy brick façades appear to be borne by the light glass façade, giving the building a striking impression and a clear identity.

The building's interior is planned to achieve maximum flexibility. The office areas are distributed around a central space that rises to the building's full height. A stairway in the central space connects the storeys and ends at the canteen on the top floor. From the canteen, there is a view of the old quayside and access to a large terrace.

The basement has car parking, technical rooms, depot rooms and staff cloakroom facilities.

Read more

More projects - Commercial/Retail

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.