SEB Campus. C.F. Møller

SEB Campus

The urban campus for SEB Bank in Stockholm’s new Royal Seaport development area plays a significant role in shaping the emerging urban environment located in the former industrial and dock area.
 SEB Campus. C.F. Møller
Facts

Client

SEB

Address

Stockholm, Sweden

Size

120000 m²

Year

2012

Client consultant

Peter Walker
BAU Arkitekter

Engineering

Tyréns, AKTII

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

SLA

Awards
Awards
  • Joint 1st prize, phase 1. 2012

It is a chance to create a neighborhood where employees thrive and visitors feel welcome, and it is designed as a welcoming complex where the buildings create a generous framework for cooperation, development and innovation. The landscape, squares and streets in between buildings form meeting points and become an identity link between the campus, the city and Stockholm’s famous archipelago.

The urban campus is a contemporary interpretation of the campus concept: The classic campus typology of "buildings in a park" is turned into "parks inside buildings". The building’s green "biotopes" form a living green campus in three dimensions, green meeting places in a landscape of thought, conversation and recreation.

The campus consists of four urban neighborhoods with good provisions for commercial and public activities in the open street level. On the ground floor the quarters are linked by a continuous green landscape: Sequences of interconnected green squares and streets running through the district's buildings, culminating in a new waterfront promenade. In the sky, a landscaped "Green Walk" ties together the campus across the quarters and opens views beyond the neighborhood itself. In the heart of campus lies the SEB Plaza: a public plaza with café life and views of the quay.

The rich roof landscape of the Green Walk is both a park in the sky, and an effective shortcut between quarters for users. It features lush greenery and provides the campus with semi-public common areas for recreation, health and socializing: training halls, library, coffee bar, sundeck, sea spot bar and maybe even a pool or tennis court.

Read more
Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.