Kanal 5. C.F. Møller

Kanal 5

The Swedish TV station Kanal 5 has opened new offices in central Stockholm. The project involves the conversion of a former power station and an extension to an adjacent corner site. The volume of the new building will complete the area.
 Kanal 5. C.F. Møller
Facts

Client

Stockholms gatu- och fastighetskontor

Address

Stockholm, Sweden

Size

2670 m² (incl. 1500 m² remodelling)

Year

1999-2000

Engineering

Jacobson & Widmark

Architect

C.F. Møller Architects (formerly Berg Arkitektkontor, since 2007 a part of C.F. Møller Architects)

Collaborators, other

Incoord Installations Coord AB
K-Konsult Elmiljö

At the same time, the glass facade also contrasts with and mirrors the dense and homogeneous neighbourhood of brick buildings. The building communicates a new pulse in the neighbourhood, with life both day and night. In order to achieve rational, contiguous floors for the offices, the existing heights in the reconstructed premises were continued into the new building. The building features open-plan offices with a café and reception area at street level. There are also TV studios at street level, as well as in the basement.

Read more

More projects - Commercial/Retail

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.