Salling Department Store - extension. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Salling Department Store - extension

Salling department store is located in the middle of the main pedestrian shopping street, Strøget, in Aarhus, where over the years it has become an important part of the street's identity. The extension is divided into six storeys, one of which is underground, and has been built in extension of the existing building on two neighbouring plots along Strøget. The project will also mean a restructuring of the existing storeys and entrance areas, and a total facade renovation for the entire building.
 Salling Department Store - extension. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Facts

Client

F. Salling A/S

Address

Aarhus, Denmark

Size

9000 extension, 11.000 m² refurbishment and renewal of 3000 m² facades

Year

2003-2005

Competition

1st prize in architectural competition. 2003

Engineering

Rambøll

Architect

C.F. Møller Architects

Awards
Awards
  • 1st prize in architectural competition. 2003

The main motif in the extension is a gigantic, copper-clad massif that dominates the facade towards Strøget. A new openness has been created in the interior, with an atrium in the heart of the building that links all the storeys via a section through the floors, and which also contains escalators. The existing building facades have been replaced with new ones, with a design that draws inspiration from the characteristic divisions of the existing facades.

Read more

More projects - Commercial/Retail

Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.