Aviapolis Core. C.F. Møller

Aviapolis Core

Masterplan, der skaber verdens første 100 % fodgængervenlige forbindelse mellem en international lufthavn, naturen samt byens og dens funktioner.
 Aviapolis Core. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

City of Vantaa

Adresse

Vantaa, Finland

Omfang

730.000 m² total, Boliger 277.000 m², Kontor 232.000 m², Luftfartsskole 25.000 m², Hotel 7.200 m², Offentligt byggeri 48.000 m², Mixed use 80.000 m², Erhverv 5.400 m² og Parkering 30.000 m²

År

2019-

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Aviapolis er et stort byområde ved siden af Helsinki International Airport (Airport City Aviapolis) og en del af kommunen og byen Vantaa, der igen er en del af hovedstadsområdet Helsinki. Core-området er beliggende ved siden af en togstation, og byens ambition er, at det skal blive det tættest beboede og nemmest tilgængelige område i Aviapolis med den mest blandede beboer- og brugersammensætning. Området vil som udgangspunkt komme til at omfatte 1.000-2.000 beboere og 10.000 arbejdspladser.

Aviapolis Core-området kommer til at eksistere sideløbende med Helsinkis internationale lufthavn. Området, der er karakteriseret af bymæssige funktioner, vil blive gennemløbet af en 100 % fodgængervenlig passage, som kaldes "The Strip".

The Strip vil udgå fra den fremtidige Terminal 3 og have form som en forhøjet fodgængersti, der med en grøn bymæssig karakter vil svæve over logistikken i lufthavnens infrastruktur. Denne logistiske opdeling i to niveauer forvandler lufthavnens afgangs- og ankomststed til verdens første gang- og cykelforbindelse mellem en international lufthavn og bymæssige funktioner – beboere kan gå lige hjem, eller gæster kan tage en smuttur hen ad stien og nyde byens funktioner.

The Strip fører ned til terrænniveau og løber gennem Core-området, hvor den passerer forskellige bymæssige arealer langs dens 1,8 km lang strækning mod syd. The Strip løber som en flod gennem flere områder med campus, parker, torve, forretninger, beboelse og natur og danner på denne måde en forbindelse til de offentlige transportmidler ud over at gøre det nemt at komme ud til trafikårerne. The Strip bliver en destination i sig selv med dens livlige byrum, der 24/7 vil sparke liv i en række bymæssige muligheder som for eksempel træbevokset torv, campuspark samt et trafikknudepunkt, man kommer forbi på vejen. Visionen for masterplanen er at fusionere de eksisterende elementer af natur, by og lufthavn til en enkelt bymæssig organisme og skabe spændende synergier mellem den unikke blanding af brugere: besøgende, beboere, studerende, arbejdende mennesker og kunstnere.

En grøn og socialt bæredygtig fodgængerby, der forbinder verden med Finland.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.