Pakhuskajen, Odense. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects

Pakhuskajen, Odense

Nedlagt industrihavn i Odense er omdannet til levende bydel med åbne pladser, grønne opholdsarealer og boliger, som forbinder havnen med byen.
 Pakhuskajen, Odense. C.F. Møller. Photo: C.F. Møller Architects
Fakta

Bygherre

A. Enggaard A/S

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

38.500 m²

År

2020 - 2023

Bygherrerådgiver

Cowi

Entreprenør

A. Enggaard

Ingeniør

Henry Jensen A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

C.F. Møller Architects

Andre samarbejdspartnere

Ballinger acoustics Brand 360 DMR A/S A1

Den nye bydel på Odense havn, Pakhuskajen, er åbnet og sammenkoblet med den sydlige del af byen. Havnepromenade langs kajen og grønne byrum gør området til et attraktivt opholdssted, og to åbne pladser, Den Grønne Plads og Kongeskibspladsen, skaber en vifte af aktiviteter for alle aldre i den nye bydel.

Den Grønne Plads fungerer som bypark med rekreative områder og arealer til fysisk aktivitet tæt ved en nyetableret adgang til havnebassinet, hvor der er mulighed for at få for eksempel kajak og paddleboards på vandet. Imens Kongeskibspladsen, i den modsatte ende af havnen, er en stor urban plads til events, pop-up aktiviteter og kunstinstallationer.

Byrum og bolig

Pakhuskajen rummer forskellige boliger, som sikrer en varieret beboersammensætning. Boligtyperne består både af små og store leje- og ejerlejligheder, rækkehuse inspirerede af de gamle fiskerhuse og højloftede studiolejligheder. Fælles for dem alle er, at de har adgang til altaner, grønne gårdrum med orangeri og bilfrie opholdsgader med brede, grønne kantzoner.

Gamle jernbanespor, fortøjningspullerter, havnebygninger og pakhuse er bevaret. Den nye bebyggelse indskriver sig i denne eksisterende og historiske bebyggelse, som blandt andet er udført i rød og lys gul tegl, der også er de gennemgående materialer i de nye bygninger, der er opført.

Boligsammensætningen og de offentlige udendørsarealer skaber et levende og grønt miljø, der sikrer liv året rundt og bidrager positivt til udviklingen af bylivet på Odense havn.

Læs mere

Flere projekter | Boliger/Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.