Devoldholmen, Kristiansund. C.F. Møller

Devoldholmen, Kristiansund

C.F. Møller Architects har udviklet et overordnet koncept for by- og campusudviklingen på Devoldholmen i Kristiansund, hvor der både ligger en campus, boliger og erhverv. Hovedmålet er at sikre gode uderum for bydelen og at give en klar arkitektonisk karakter i form af tydelige konstruktioner som tåler stor programmatisk variation og ændringer over tid.
 Devoldholmen, Kristiansund. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Kristiansund kommune, NHP Eiendom, Bane NOR

Adresse

Kristiansund, Norge

Omfang

27 tønder

År

2017

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Kristiansunds arkitektur er stærkt knyttet til kystkulturen og det omfattende genopbygningsarbejde efter 2. verdenskrig, særligt Brændte steders regulering (BSR) underskrevet af Sverre Pedersen. Det har været vigtigt at skabe et arkitektonisk greb som omfavner og spiller videre på dette.

Projektet kombinerer campus, boliger og erhverv med sekvenser af generøse uderum som binder kystfonten sammen med byen. Mod vandet ligger områdets hjerte, hvor fodgængere og cyklister mødes. Campus er projektets største og tydeligste program og er placeret nærmest kajkanten for at definere området fra kystsiden.

Forslaget sammenbinder gå- og cykelstier mellem Vågen, Devoldholmen og centrum og gør planområdet til et mere attraktivt overgangsområde for rejsende med bus og båd. For de rejsende vil den nye Devoldholmen blive et offentligt rum med mange muligheder for rekreation og aktivitet.

Projektet henter inspiration fra Kristiansunds rationelle bygninger som, til trods for ligheder i konstruktioner, har stor variation i former farver og interiør. Den primære konstruktion i det nye byggeri er i beton men kan også gennemføres som en blanding af beton og træ, for eksempel med beton i første etage og træ i etagerne over. Resultaterne er et robust arkitektonisk koncept i kombination med et fremadrettet energikoncept og et blågrønt netværk som tåler kysten hårde klima og tidens tand.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.