Harbour Stones, Lindholmen, Göteborg . C.F. Møller

Harbour Stones, Lindholmen, Göteborg

Opgaven har været at udforme en masterplan for et nyt boligområde på Lindholmen, en del af Gøteborgs tidligere industrihavn.
 Harbour Stones, Lindholmen, Göteborg . C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Norra Älvstranden Utveckling AB, PEAB, Skanska, HSB og Stadsbyggnadskontoret i Göteborg

Adresse

Göteborg, Sverige

Omfang

54.000 m² (ca. 35.000 m² bolig, 5.200 m² erhverv)

År

2011-2013

Konkurrence

1. præmie i international konkurrence. 2010

Entreprenør

Älvstranden Utveckling AB

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

URBIO

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i international konkurrence. 2010

Lindholmen, der er præget af tidligere tiders industri- og værftskultur, er i dag omdannet til et område med store byggerier og åbne pladser. Målet med masterplanen har været også at bringe den menneskelige skala ind i området. Planen tilfører havnen en ny og anderledes arkitektur, som dyrker de mindre rum imellem bygningerne.

Planen består af ti skulpturelle punkthuse, der varierer i højde, deraf navnet Harbour Stones. Husene kulminerer i et tårn på 16 etager, der kommer til at stå som landmark for boligerne og området som helhed. Husene er bearbejdet formmæssigt for at få det optimale solindfald og udsyn over havnen. Med facader bestående af kvadrater af genbrugt aluminium får de også en tydelig karakter - med metallet som reference til skibsværfternes historie på stedet.

Udadtil bevarer masterplanen de store, stramme linjer i forhold til de eksisterende bygninger. Indadtil åbner området sig med bl.a. to trappeanlæg, der skaber offentlig gangforbindelse tværs igennem boligområdet, og et tredje trappeanlæg vendt mod vandet. Trappeanlæggene skaber et intimt nærmiljø af solrige læpladser i direkte kontakt med havnerummet, og de åbner samtidig for havudsigten for alle beboere.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.