Cortex Park. C.F. Møller

Cortex Park

Den bærende ide bag den nye forsker- og videnspark ved Syddansk Universitet er et konsekvent bæredygtigt greb, der betyder en stor tæthed i bebyggelsen og dermed muligheden for at lade mere natur stå tilbage urørt.
 Cortex Park. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Ejendomsselskabet Freja A/S

Adresse

Odense, Danmark

Omfang

200.000 m²

År

2009-2020

Konkurrence

1. præmie i konkurrence. 2009

Entreprenør

NCC

Ingeniør

Alectia A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

SLA A/S

Andre samarbejdspartnere

Christian Wickmann Matthiessen, professor i kulturgeografi ved Københavns Universitet, Preben Pamsgaard, tidl. direktør i forskerparken i Hørsholm (Scion-DTU), NCC Property Development

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie i konkurrence. 2009

Alle programmets kvadratmeter er samlet i én tæt bymæssig bebyggelse, der blander forsker- og vidensparkens ca. 100.000 m² med de tænkte blandede funktioner i portalområdet (yderligere 100.000 m² service, familie- og forskerboliger, kollegier, institutioner og hotel). Dette giver indlysende og enkle bæredygtige fordele som kompakte bygninger, kortere infrastrukturelle føringsveje, behageligt mikroklima samt minimalt forbrug af bebygget land. Desuden rummer idéen stort potentiale for at bringe brugerne tættere på hinanden og skabe en egentlig integration af forskernes arbejde med det omgivende samfund. Det er hér skolebørn, pensionister og erhvervsfolk konkret vil kunne møde og lade sig inspirere af den forskning, der skal drive Danmark ind i fremtidens vidensamfund. Forslaget er således bygget op som en tæt by med større og mindre offentlige byrum, hvor alle udadvendte funktioner er placerede i de omgivende stueetager.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.