Brekstad. C.F. Møller

Brekstad

Den norske kystby Brekstad, beliggende på en halvø yderst i Trondheimsfjorden, er udpeget til pilotprojekt under regeringsinitiativet "Fremtidens bygder", der støtter forbilleder i forhold til bæredygtig vækst i Norges bygder og småbyer.
 Brekstad. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Ørland Kommune

Adresse

Brekstad, Norge

Omfang

200.000 m²

År

2013

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbejde med Haugen/Zohar Arkitekter

Landskab

Dronninga landskap

Andre samarbejdspartnere

Transportøkonomisk Institutt (TØI) Vista Analyse (samfundsfagligt analyseselskab) Erichsen & Horgen (rådgiverfirma)

Indbyggertallet i kommunen er nu ca. 5.000, men forventes at stige til omkring 7.000, heraf de fleste i Brekstad, fordi det norske forsvars nye hoved-kampflybase skal ligge her. C.F. Møller har arbejdet med forslag til udviklingen af Brekstad.

Kommunen har siden 1990'erne arbejdet efter en vision om at flytte funktioner som rådhus og kulturhus til havnen. C.F. Møllers forslag til en ny masterplan ønsker at fortsætte den vision og forstærke Brekstads særlige identitet som kystby: Tanken er at koncentrere bylivet - med rådhus, kultur, erhverv og butiksliv - omkring færgelejet og byens torv, så indbyggerne kan gå eller cykle til det meste i nærområdet og tage offentlig transport, når de skal længere væk, fx færgen til Trondheim.

Brekstads landskab og kystlinje med et fugleliv, der er beskyttet i henhold til den internationale Ramsar-konvention, skal understreges som byens særkende og bevares helt ind i bykernen. Det skal ske med masser af frodige bælter mellem husene og en havnepromenade og cykelstier langs kysten. Byens nye struktur skal designes, så bygningerne både fanger solen og beskytter mod kolde havvinde, for at Brekstad i så høj grad som muligt tilbyder et lunt og attraktivt udeliv.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Gå til Projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.