Hamar - byen til Mjøsa. C.F. Møller

Hamar - byen til Mjøsa

C.F. Møller har gennemført en undersøgelse af mulighederne for en byudvikling i den norske by Hamar, hvis den nuværende jernbanestrækning føres under Hamarbugten. Underføringen vil gøre det muligt at bygge Hamar helt ned til Norges største sø, Mjøsa, og derved give byen en bedre kontakt med vandet.
 Hamar - byen til Mjøsa. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Jernbaneverket

Adresse

Hamar, Norge

Omfang

120000 m², ca. 1000 nye boliger

År

2016

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Dronninga landskap AS

Andre samarbejdspartnere

Rejlers Norge AS

I undersøgelsen er der lagt vægt på at styrke byens identitet som en Mjøsa-by, at styrke og udvide byens blå og grønne træk og at bevare den karakteristiske 1800-tals bystruktur. Desuden er der lagt vægt på, at beboerne i Hamar skal kunne gå til deres daglige gøremål og have kort til bus og tog.

Den nuværende kirke-akse fra byens kirke, henover Stortorvet og ned mod Mjøsa føres helt ned til vandet ved at udvide den centrale park, Strandparken, mens et vandspejl i parken accentuerer aksen. Den forlængede akse vil give byen en flot åbning ned mod vandet. Vandspejlet i Strandparken bliver en del af en kanal, der krydser kirke-aksen og lægger sig langs den nuværende del af Strandparken.

Den tidligere sammenhængende promenade langs Mjøsas vandkant vil desuden blive genoprettet. Der etableres et øvre niveau, der er sikret mod oversvømmelser samt et nedre niveau som tåler oversvømmelse og har en nær kontakt med vandet.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.