Sykkylven centrum. C.F. Møller

Sykkylven centrum

Den norske by Sykkylven med ca. 7500 indbyggere ligger naturskønt ved Sykkylvsfjorden omgivet af Sunnmørsalperne. I planen for udviklingen af byen bliver centrum gjort tættere bebygget, samtidig med at det omkransende landskab med store græsarealer bevares grønt. Byens karrébebyggelse fortættes ved at inddrage ledige grunde og ved at trække centrum helt ned til fjorden med en ny havnefront.
 Sykkylven centrum. C.F. Møller
Fakta

Bygherre

Sykkylven kommune, Møre og Romsdal fylke

Adresse

Sykkylven, Norge, Norge

Omfang

10 hektar

År

2012-2013

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskab

Dronninga landskap AS

Andre samarbejdspartnere

Vista Analyse AS & Zenisk

Præmiering
Præmiering
  • 1. præmie idékonkurrence. 2012

Planen vægter de offentlige rum og den livlige bykerne højt. Byens eksisterende torv og dens to hovedakser styrkes med grønne beplantninger og etablering af flere spisesteder og butikker. En eksisterende godsterminal ved havnefronten foreslås omdannet til ungdomsaktivitetshus, og et nyt centralt placeret rådhus er med til at trække væsentlige funktioner mod centrum.

Dertil rummer byfornyelsen andre funktioner, der kan være med til at skabe aktivitet og liv, fx børnehave, legepladser, hotel, motionscenter og kaffebar. Brede fortove og flere gangstier med ruter gennem grønne gårdrum gør det mere attraktivt at gå. En lang fjordpromenade og gæstehavn for lystbåde skaber udendørsliv ved havnefronten.

Læs mere

Flere projekter | Planlægning

Vis flere projekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.