Advice House. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Advice House

Advice House er den første bygningen som er oppført i Lysholtparken, en ny næringspark i Vejle. Med sin nærhet til motorveien fungerer den som landemerke og blikkfang for hele utviklingen. C.F. Møller har utviklet to kontorprosjekter for området på vegne av byggherren Lysholt Erhverv A/S: Advice House og Lysholt-tårnet. De gjør begge bruk av en enkel, men effektfull fasadekledning med en oppsiktsvekkende overflate som skifter farge.
 Advice House. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Lysholt Erhverv A/S

Adresse

Vejle, Danmark

Omfang

5 000 m² domicil

År

2007-2009

Entreprenør

Byggeselskabet Paulsen

Ingeniør

Orbicon (tidl. Leif Hansen Rådgivende Ingeniører A/S)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Leverandør: Alumeco A/S Montør: Futtes byggeservice

Advice House er et åpent og fleksibelt kontorfellesskap med mange perspektivistiske utsyn og vinkler. Husets usedvanlige og spenstige form gir de forbipasserende på motorveien et dynamisk og foranderlig inntrykk. Denne foranderligheten i form og skygger understøttes av fasadeløsningens fargespill og relieff.

Fasadebåndene består av en "tilfeldig" komposisjon av i alt 13 ulike aluminiumskassetter, hvor noen har diagonale knekker som danner et mønster av trekanter. Kassettenes overflate er lakkert med en spesiell fargepigmentering som skifter farge etter vinkel og lysinnfall. Dette gir en usedvanlig gradering av fasadenes innbyrdes vinklede flater slik at huset aldri fremstår helt ensartet. Fargespillet skifter med solens gang over himmelen og er spesielt iøynefallende for de forbipasserende på motorveien.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.