Landsbankinn. C.F. Møller. Photo: Beauty and the Bit

Landsbankinn

I Reykjavik har C.F. Møller Architects i samarbeid med ARKÞING tegnet en ny bygning til Islands største bank, Landsbankinn. Bygget er tenkt som et hus til hele byen, med arkitektur som interagerer med omgivelsene. Utformingen tar utgangspunkt i den rå islandske naturen og byens historiske bystruktur.
 Landsbankinn. C.F. Møller. Photo: Beauty and the Bit
Fakta

Byggherre

Landsbankinn

Adresse

Reykjavik, Island

Omfang

22 000 m²

År

2017-2022

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2018

Ingeniør

Efla

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med ARKÞING

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2018

Prosjektets visjon er å understøtte Landsbankinns verdier og idealer om å være i tett samspill med omverdenen. Dette er løst ved å skape et stedsspesifikt, opplevelsesrikt, fleksibelt og effektivt bygg som kan bli et ”hverdagslandemerke" for Reykjavik.

Med utgangspunkt i Islands natur har basaltsteinens formspråk, klippenes horisontale lag og grottenes stemning vært inspirasjonskilder for å skape den rette ånden i prosjektet – både ute og inne.

Bygningens indre organisatoriske idé følger Landsbankinns visjoner om en levende og utadvendt første etasje. De fleste av bygningens utadvendte funksjoner er plassert i første etasje, samt langs bygningens fasade mot gågaten til konserthuset Harpa. Mellomrommet mellom banken og de utadvendte funksjonene er et overdekket byrom. Her ligger det en offentlig passasje som danner møtet mellom banken og utleiedelen, og fungerer som en ny, naturlig snarvei i byen. Fasaden er tenkt i primært to materialer – glass og basaltstein.

Også på innsiden av bygningen finner man elementer fra den islandske naturen, som i foajéen, der overlyset formes av basaltsteinens strukturer. Dette rå miljøet kontrasteres av varme elementer av tre og lyse, behagelige materialer i det dynamiske arbeidsmiljøet. Arbeidsområdene er tegnet ut fra et ønske om størst mulig fleksibilitet. Avdelingene er derfor disponert som et fleksibelt, effektivt og åpent kontormiljø som kan forandres over tid.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.