SEB Campus. C.F. Møller

SEB Campus

Det nye hovedkvarteret med plass til 6000 medarbeidere er et storskalaprosjekt som både skal fungere som attraktiv bydel og inspirerende base for bankens medarbeidere.
 SEB Campus. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

SEB

Adresse

Stockholm, Sverige

Omfang

120 000 m²

År

2012

Byggherrerådgiver

Peter Walker BAU Arkitekter

Ingeniør

Tyréns, AKTII

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

SLA

Premiering
Premiering
  • Delt 1. premie, fase 1. 2012

Når bank- og pensjonskonsernet SEB samler all sin Stockholmsvirksomhet i Norra Djurgårdsstaden, et tidligere havne- og industriområde i det sentrale Stockholm, vil SEB delta aktivt i å forme og gi identitet til en helt ny bydel med unik beliggenhet ved skjærgården.

Hovedgrepet i forslaget er å skape et byrom som er åpent for alle. Området deles inn i fire soner med bygninger som varierer i størrelse og fasader som er forskjøvet inn og ut. Det skaper fin variasjon i området, gjør det enkelt å orientere seg og bidrar særlig til å gi bygningskomplekset en menneskelig, vennlig og imøtekommende atmosfære.

SEBs bygninger vender aldri ryggen til omverdenen: Det er tydelige innganger til alle sider, og med restauranter, butikker og offentlige funksjoner plassert på gateplan kombinert med SEBs funksjoner, blir området et åpent sted som innbyr til liv og aktivitet både ute og inne. Bygningene omkranser et gjennomgående strøk som forbinder og skaper sammenheng i det store komplekset. På tvers av gatene bindes bygningene sammen med gangbroer som møtes som et håndtrykk i høyden og fungerer som effektive snarveier for medarbeiderne.

Innvendig er hver bygning tenkt som en naturlig møteplass med visuell kontakt mellom alle medarbeiderne.

Skywalken – en grønn sti over gateplan gjennom hele området – binder de ulike sonene i området sammen. Rundt ligger treningslokaler for medarbeiderne, terrasser, bibliotek, kaffebar og soldekk, kanskje også med plass til svømmebasseng eller tennisbane.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.