Gruner + Jahr Hovedkvarter. C.F. Møller

Gruner + Jahr Hovedkvarter

Det nye hovedkontoret for Gruner + Jahr er tenkt som en moderne og dynamisk ramme for arbeidsplasser, konferanser og kunder, og som en fleksibel «generator» som skaper urbanitet i direkte interaksjon mellom by og moderne kontorbygg. Med den sentrale beliggenheten langs Lohsepark i Hamburgs HafenCity skapes en moderne hybrid mellom et rasjonelt kontorbygg, et urbant møtested og et kulturhus som forsterker bylivet både inne og ute.
 Gruner + Jahr Hovedkvarter. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

HIH Projektentwicklung GmbH Gruner+Jahr GmbH & Co KG

Adresse

Hamburg, Tyskland

Omfang

61 000 m²

År

2018

Byggherrerådgiver

Drost Consult

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Designet består av en urban base, et bånd av kontorområder, et samlende bevegelseslandskap og flere grønne takhager og gårdsrom. Basen rommer de utadvendte, offentlig orienterte funksjonene som både sikrer en aktiv front mot byen og trekker bylivet inn i bygningen med for eksempel «food outlets», kafeer og kunsthall, i kombinasjon med Gruner + Jahrs kantine, konferansesenter osv. Kontorområdene over basen er satt sammen av fleksible, oversiktlige delområder, som er synlige fra både inne og ute, og deles opp av «soft spots» med uformelle møtesteder, vertikale forbindelser mellom etasjene og stor åpenhet mot byen.

Basen og kontoravdelingene forbindes via et organisk formet bevegelseslandskap som spenner fra basens gulv til takterrassen, og som med sine skulpturelle trapper, mykt buede etasjedekker og broer danner en bevisst kontrast til de rasjonelle kontorområdene. Her oppfordres bygningens brukere til å møtes i en ny ramme, her er fleksible arbeidsplasser langs balkongkanter, sosiale «break out»-områder og «show case»-utstillingsområder på tvers av avdelinger hvor mediehusets mangfold av publikasjoner kan oppleves.

På taket av basen mot Lohsepark etableres det et uterom med tett forbindelse til parken, mellom bevegelseslandskapet og kontorbåndet etableres det grønne gårdsplasser, og på taket av kontorbåndet mot parken etableres det takhage med utsikt over parken og Hamburg by.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.