Rue de la Loi 130. C.F. Møller

Rue de la Loi 130

EU-kommisjonens nye bygning er designet som et flaggskip for EU, og den skaper åpenhet, inkludering og tilgjengelighet, med mål om å sette nye standarder for en bærekraftig fremtid.
 Rue de la Loi 130. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

European Commision

Adresse

Bruxelles, Belgium

Omfang

190000 m²

År

2019, konkurrence

Ingeniør

VK Group, Transsolar

Arkitekt

C.F. Møller Architects i samarbeid med B2AI

Landskap

Delva Landscape

Premiering
Premiering
  • 3. Premie i international arkitektkonkurranse. 2019

De nye lokalene inneholder kontorer for mer enn 5250 personer. Det inneholder to barnehager, et besøkssenter med plass til 345 000 mennesker hvert år og 3000 kvadratmeter med restauranter, butikker og offentlige områder. Hele komplekset er underlagt høyest mulig sikkerhet.

De nye lokalene er designet med en integrert bærekraft- og energiprofil med BREEAM-standard, med stort fokus på å redusere bygningens CO2-avtrykk fra materialvalget.

Integrert i den urbane konteksten

Komplekset har fokus både på byen som helhet, og den menneskelige skalaen ved hjelp av kombinasjonen av et tårn og et podiumlandskap. De to tårnene stiger elegant fra de to podiene som nye visuelle markører i byens skyline. De er koblet til et øvre podiumlandskap og en høy bro, noe som skaper et enhetlig etasjenivå med sosiale rom, møtelokaler og et auditorium.

Podiene og broen er laget av en unik trekonstruksjon, et bærekraftig materiale som skaper en varm og innbydende atmosfære og et bedre inneklima. Broen skjermer hovedadkomsten, som er et grønt og tilgjengelig landskap og som gir besøkende og innbyggere i Brussel tilgang til t-banestasjonen Maelbeek. De to podiene har uavhengige innganger, som deles med barnehagene, næringsarealene, matområdet og besøkssenteret, slik at første etasje blir attraktiv og aktiv for allmennheten.

En kombinasjon av torg, parker og takhager integrerer et rikt og grønt landskap i byens urbane flater, sammen med flere takhager for de som arbeider i bygningene. Desentraliserte atrier med skulpturelle trapper er plassert i tårnene for å koble sammen kontorlandskapene og for å skape åpenhet mot aktivitetene som foregår i bygningen.

Den nye EU-kommisjonen er designet for å gi et sunt og autentisk innemiljø, med mål om å inspirere til effektiv arbeidsflyt og kunnskapsutveksling på tvers av de svært forskjellige gruppene av europeiske kolleger.

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.