Hypoport Campus Lübeck. C.F. Møller. Photo: Aesthetica Studio

Hypoport Campus Lübeck

Hypoport Groups nye hovedkontor er en campus for møter og utvikling, samt et offentlig punkt som forener by og natur.
 Hypoport Campus Lübeck. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

Hypoport SE

Adresse

Lübeck, Tyskland

Omfang

15 000 m²

År

2022

Ingeniør

Schlaich Bergermann Partner sbp gmbh (konstruktion), IB Wackermann GbR (Brand)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • 2. premie i internasjonal arkitektkonkurranse. 2022

Hypoport Group er et holdingselskap som oppretter kontakt mellom leverandører og konsulenter innen finans, eiendom og forsikring. I tråd med dette er det viktigste målet med hovedkontoret å skape en identitetsskapende bygning der Hypoport Group er samlet.

Bygningen består av tre volumer som krysser hverandre, som visuelt og funksjonelt fremstår som én felles struktur med en rekke romlige løsninger som inviterer de ansatte til å utveksle ideer og bruke tid. Atriet, som er hjertet i bygningen, er også en uformell ramme for interaksjon. Amfiteatertrappen med utsikt til parken og den historiske byen Lübeck og to takterrasser med direkte forbindelse skaper sammen en god sammenheng mellom ute og inne, og tilgjengeliggjør bruk av uterommene.. Via en skulpturell trapp i atriet får man tilgang til kontoretasjene og takterrassene samt mathallen og barnehagen.

Referanser til omgivelsene

For å fremstå som en urban og beskjeden struktur i et område som består av en park og den historiske byen Lübeck, reduseres høyden på bygningen fra gatenivå ned mot parken, slik at den blir en naturlig del av både landskapet og det urbane rommet, samtidig som den går over i takterrasser som har utsikt mot byen.

En kobberfarget fasade av resirkulert aluminium forener bygningen med en metallisk utseende som sammen med de vertikale skyggeelementene fører til at bygningens farge endres litt når solen treffer den roterte fasaden. Det varme fargevalget er inspirert av de rødbrune murbygningene i Lübeck, og de grønne takterrassene er inspirert av de grønne kobbertakene på kirketårnene i gamlebyen.

Lekeplasser, sykkel- og gangstier i parken og en kafé på campus danner naturlige møteplasser for allmennheten. De er skånsomt adskilt fra hovedkontoret med platåer, terrasser og trapper i forskjellige høyder rundt bygningen.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.