Hafenpark Quartier Office. C.F. Møller

Hafenpark Quartier Office

Hafenpark Quartier Office er et elegant landemerke for det nye området Hafenpark Quartier i Frankfurt, som knytter sammen de travle offentlige områdene rundt Den europeiske sentralbanken med elven i nærheten.
 Hafenpark Quartier Office. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

B&L Gruppe

Adresse

Frankfurt am Main, Tyskland

Omfang

56 000 m²

År

2020, konkurranse

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Premiering
Premiering
  • Hederlig omtale i arkitektkonkurranse. 2020

Hafenpark Quartier Office er et inspirerende bygg med en unik identitet som utgjør den nordlige inngangsporten til en ny, urban del av Frankfurt. Bygningen er formet som en sløyfe med et sentralt tårn. Det fungerer som samlingspunkt, noe som også skaper en tydelig separasjon fra det nordlige området rundt den indre hagen, og det sørlige området rundt den åpne plassen. Bygget er konseptualisert som tre unike elementer, alle med sine egne verdier.

Åpen og tilgjengelig for allmennheten

Bygget er designet som en bærekraftig og fleksibel destinasjon med både innendørs og utendørs områder av høy kvalitet. En stor plass som er koblet til hovedinngangen, knytter komplekset sammen med omgivelsene og skaper et innbydende og vennlig uteområde. Bygget er designet for å imøtekomme behovene til en stadig endrende og mangfoldig brukergruppe ved å sikre optimal kommunikasjon og gode arbeidsforhold. I tillegg har bygget en rekke attraktive steder for både brukere og gjester. Den åpne og offentlig tilgjengelige plassen styrker tilknytningen til brukerne, nabolaget og byen. Byggets avrundede former minimerer mengden fasade, samtidig som de optimaliserer utsikten. På gatenivå får den buede og organiske formen bygget til å oppleves som vennlig og kjent for forbipasserende. Mellom byggets hovedinngang og gaten Honsellstrasse skapes det et urbant rom som oppfordrer fotgjengere til å ta en pause. Fasaden er laget i resirkulert anodisert aluminium i flere toner av brunt og bronse.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.