Passivkontorbygg til Aarhus Kommune. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Passivkontorbygg til Aarhus Kommune

Kontorbygget, som ligger i et utviklingsområde på Aarhus Havn, er tenkt som nytt landemerke i Aarhus – et markant bilde på energiarkitektur.
 Passivkontorbygg til Aarhus Kommune. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Aarhus Kommune

Adresse

Aarhus, Danmark

Omfang

1800 m²

År

2008-2010

Entreprenør

A. Enggaard A/S

Ingeniør

Alectia

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kunstner

Line Kramhøft

Andre samarbeidspartnere

Geo

Målet for byggherren, Aarhus Kommune, har vært å skape et foregangsbygg innen kontorbygg med et energiforbruk på passivhusnivå samt et godt inneklima.

Fasaden forteller historien om et bygg hvor miljødesign er brukt som helhetsgrep. Som markante, skulpturelle elementer inngår en 200 m2 lett tiltet lamellvegg av solceller i fasaden, samt en 170 m2 loddrett stående solvegg. Veggen av solceller produserer strøm til bygget. Solveggen, som inngår som et loddrett element i husets hjørneavslutning, samler energi som på den kalde årstiden varmer opp innblåsningsluften til kontorene og i sommermånedene blir brukt til kjøling av kontorene.

Kontorbygget har en stor sørvendt fasade og dermed et stort solinnfall. For å skjerme for solen er vinduene trukket tilbake, slik at de har skyggepaneler - panelene er kledd med solceller som også produserer strøm til kontorene. Det er dessuten valgt energivennlige materialer med ekstra lav varmeledningsevne over hele bygget, for eksempel vakuumisolerende vinduer. Byggkonstruksjonene er dobbelt så tette som det danske bygningsreglementet krever.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor/Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.