Hochhaus am Nordhafen. C.F. Møller

Hochhaus am Nordhafen

Europacity er et centralt byudviklingsområde nær hovedbanegården i Berlin, som strækker sig langs Hohenzollernkanal og den tidligere flodhavn, Nordhafen. Opgaven var at udnytte det nordligste byggefelts store synlighed og udsigt over de grønne flodbredder til at skabe et elegant landmark som tydeligt markerer indgangen til Europacity.
 Hochhaus am Nordhafen. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

CA IMMO

Adresse

Berlin, Tyskland

Omfang

34 000 m²

År

2018 - konkurranse

Byggherrerådgiver

Drees & Sommer

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Konceptet består af fire hovedelementer, som danner et moderne og dynamisk kontorhus i tæt integration mellem byens bygninger og bynatur: En landskabsflade på det tidligere rangerterræn, en imødekommende og udadvendt base i to etager, fleksible kontormiljøer i et tårn, vertikalt forbundet via åbne trappefællesskaber, samt en række grønne og rekreative taglandskaber.

Bygningen er disponeret med et fleksibelt layout, således at den både kan indtages af én lejer eller en kombination af flere lejere, og signalere enhed, identitet og moderne virksomhedskultur såvel inde som ude. Bygningsvolumenet er ud over højhuset inddelt i mindre, sammenhængende volumener, der tilsammen giver gode dagslysforhold og varierede arbejdsmiljøer, og danner en nedskalering tilpasset den centrale boulevard i Europacity, Heidestrasse.

Bygningsvolumenet tilpasser sig områdets masterplan og viderefører nabobebyggelsens overordnede linjer. Det er udformet sådan at der skabes klare og velfungerende byrum i samspil med de omgivende byggerier, i form af en fælles plads som strækker sig op til nordsiden af bygningen samt et fælles ankomstrum mod syd.

Øverst på basens volumener er der placeret en række aftrappende taghaver, som på byniveau bringer bygningen i menneskelig skala og øjenhøjde, og øverst i tårnet er der indrettet spatiøse rumligheder til fælles og offentlige funktioner, med en tagterrasse og storslået udsigt over Berlin

Les mer
Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.