WACKER House. C.F. Møller

WACKER House

I hjertet av Werksviertel-Mitte i München, i nærheten av sentrum, skaper WACKER House en levende og fleksibel arbeidsplass i et enhetlig bygg. Her tilbys en spennende kombinasjon av kontorer, kultur, underholdning og butikker.
 WACKER House. C.F. Møller
Fakta

Byggherre

PATRIZIA Deutschland GmbH

Adresse

München, Tyskland

Omfang

15 700 m2

År

2020-2023

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

Byggherrerådgiver

Ranner Projektmanagement GmbH

Entreprenør

Köster GmbH

Ingeniør

WB-I Wolf+Bogatic PartG mbB IBF Ingenieurgesellschaft mbH

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

Jühling & Partner Landschaftsarchitekten bdla mbB

Andre samarbeidspartnere

Nordland Arkitekter, Konseptutvikling CL MAP GmbH, Byggesøknad

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

WACKER House er transparent og skaper en sterk forbindelse mellom det som er ute og inne. I tillegg skaper bygget en forbindelse til lokalsamfunnet på en gjennomtrengelig, levende og engasjerende måte. Arkitekturen manifesterer seg som en stor og samlende gridstruktur med en unik buet signatur, inspirert av de tidligere skinnegangene ved Werksviertel, som åpner opp mot en felles gågate i området.

Energisk byrom

Nabolaget blir integrert ved å etablere en dobbelthøy første etasje full av muligheter for butikker, fleksible kontorlokaler og co-workingfasiliteter, samt en offentlig, åpen arkade i midten av bygningen. Åpne og synlige innganger på alle sider forsterker byggets evne til å skape en forbindelse mellom det varierte innholdet og den omkringliggende byen, slik at bygget blir en ny destinasjon i byen. Den øvre delen av bygningen består av fire etasjer med kontorer rundt en sikksakk-konfigurasjon. Her veves åpne og fleksible kontorlandskaper sammen rundt en rekke eksterne grønne gårdsrom i ulike høyder. På innsiden er det tre kjerner som skaper forbindelser mellom kontoretasjene og ned mot bunnen av bygningen. Gårdsrommene bidrar både til å føre dagslys inn i byggets store etasjer og til å maksimere de mikroklimatiske forholdene gjennom hele bygningsmassen, samtidig som de bidrar til å redusere varmeøyeffekten. Gridstrukturen er laget av prefabrikkerte elementer innvendig og i fasadene, både for å redusere byggetiden og byggekostnadene samt for å sikre passiv beskyttelse mot solen ved hjelp av en relieffliknende fasadestruktur mot de store vinduene. Det er brukt bærekraftige materialer som resirkulert betong og aluminium i bygget.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.