Området, som gjennom drøyt 100 år har huset DSBs verksteder, vil med den nye, grønne oasen som sentrum åpne seg mot byen med gater på kryss og tvers. På gateplan blir det kafé- og butikkliv, med torgfølelse om sommeren og skøytebane om vinteren.
Den nye byplassen blir omkranset av en blanding av boliger og bedrifter, og byggehøydene blir nøye tilpasset den omkringliggende byen. Det hele starter med et seksetasjes næringsbygg ved Frederiksbjergs klassiske røde teglbygninger fra begynnelsen av 1900-tallet, og avsluttes med en flott finale i kraft av to tårn på 15–19 etasjer ved siden av områdets øvrige nybygde forretnings- og kontorhøyhus på 23–25 etasjer. Innimellom blir det boliger i form av terrassehus med enten balkong eller takterrasse. Bygningenes stigende form gir maksimalt solinnfall i leilighetene og optimal utsikt over bukt og skog. Under boliger og forretningsbygg blir det parkeringskjeller i to–tre etasjer.
De totalt sju bygningene er forskjellige – i likhet med den omkringliggende byen – men har også et gjennomgående arkitektonisk slektskap når det gjelder form og materialer. Det vil blant annet bli brukt tegl, som gir referanser til stedets historiske bygninger, nærmere bestemt de bevarte DSB-verkstedene og Aarhus Hovedbanegård fra 1920-tallet.
Fredriks Plass utvikles for sertifisering og krav til lavenergiklasse 2015/DGNB-Denmark, Sølv.