Karnaphuset. C.F. Møller

Karnaphuset

Karnaphuset is a residential block consisting of 10 terraced houses and 60 apartments. It is part of the Kajkanten district by the Limhamn quay promenade in Malmö.
 Karnaphuset. C.F. Møller
Facts

Client

ELF Development / J+S Projektutveckling

Address

Malmö, Sweden

Size

7000 m2

Year

2021

Architect

C.F. Møller Architects

Landscape

C.F. Møller Architects

Its architecture is characterised by large bay windows. The quayside construction, which faces Sweden’s neighbouring country to the west, takes its name from the Danish word “karnap”, meaning bay window. Cedarwood facades will be a unique feature of the block’s buildings and will help give the district a charismatic identity. The colour of the balconies and window frames is inspired by green aged copper, reflecting the area's industrial history. Karnaphuset is designed in different heights to ensure that plenty of daylight streams through the homes’ large windows, but also to provide the best possible views – both of the inner courtyard and the water especially. As a whole, Karnaphuset stands out as an architectural landmark where materials and aesthetics go hand in hand with the maritime environment in a sustainable and modern style. The integrated landscape design includes a verdant courtyard and generous urban vegetation on the forecourt and sedum roofs.

Scandinavian design

The blocks weave Danish design together with the Swedish tradition. Large windows and high-quality architectural details frame attractive and well-functioning home interiors with well-thought-out solutions. With a focus on robustness and durability, as well as large balconies that can be enclosed with glass, the homes will get the best of two Nordic neighbours. Wrought iron on the balconies give them an artisanal quality, and glass-to-floor windows break down the boundaries between inside and outside. In the middle of the block, the homes come together around a unique, green oasis. In the centre of the courtyard, there is a lovely sculptural element between all the greenery: a shared garden pavilion designed to match Karnaphuset’s architectural signature. The pavilion has large insulated windows, which mean it can be used all year round.

Read more

More projects | Residential

Go to Projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.