Sundmolen, Copenhagen Square. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik

Sundmolen, Copenhagen Square

Copenhagen Square er designet ud fra en vision om at skabe en særegen identitet for Sundmolen, med respekt for det historiske område. Grønne haver og oplevelsesrige promenader langs vandet skaber attraktive opholdsrum og bidrager til et livligt udeareal.
 Sundmolen, Copenhagen Square. C.F. Møller. Photo: Mads Frederik
Facts

Client

CASA A/S

Address

København, Denmark

Size

7700 m²

Year

2017-2019

Construction

CASA A/S

Engineering

COWI

Architect

C.F. Møller Architects

Med respekt for det historiske område har byggeriets arkitektoniske udtryk til formål at fremhæve og skabe kontrast til de markante pakhuse, der bevares på den nordlig del af molen. Byggeriet er designet med et vertikalt bygningsudtryk for at fremhæve de enkelte bygningsenheder, der får bygningen til at fremstå nedskaleret og varieret i strukturen. Materialer i lyse og lette farver får byggeriet til at stå i elegant kontrast til de røde pakhuse. Ved brug af materialer, der kan stå i kontrast til facadens lyse og letter farver, fremhæves detaljerne omkring vinduesåbningerne og taghuset. Facadens elementer såsom fremspring, altaner, karnapper og vinduer udføres så de alle indgår i det samlede facadeudtryk.

Plads til ophold og aktiviteter

Copenhagen Square er designet så den danner en rektangulær karre, der består af tre bygninger. Bygningerne mod nord danner hjørnerne mod en grøn gårdhave, der deles af to passager der leder ind i gården, hvor der er plads til ophold og aktiviteter. Bygningen mod syd har en karakterfuld facade, bestående af fire tårne. Taghuset på den højeste bygning ud mod kajen, beklædes med galvaniserede stålplader som står i samspil med altantårne og altanerne. De vertikale altantårne udkrages fra facaden med reference til området og skibenes æstetik og funktion. De galvaniseret altantårne suppleres med trælameller i varmebehandlet fyrretræ. Elementerne fungerer som solafskærmning og giver privathed til beboerne. Byggeriet er opført i naturlige, bæredygtige og holdbare materialer, der vil patinere smukt. I bebyggelsens stueetage er trælameller og felter af mønstermurværk indarbejdet i facaden for at markere indgangspartierne og integrere belysning og dørtelefon.

Read more

More projects | Residential

Go to Projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.