HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller

HSB 2023 - Hagastaden

The flats of tomorrow must present far more than their four walls can encompass. Besides attractive, functional and flexible rooms, the residential complex must offer better quality of life by weaving the lives of residents, the housing association and the town closer together, creating new synergies.
 HSB 2023 - Hagastaden. C.F. Møller
Facts

Client

HSB Stockholm

Address

Stockholm, Sweden

Size

18550 m²

Year

2013-

Competition

1st prize in architectural competition. 2013

Engineering

Tyréns, AKT II

Architect

C.F. Møller Architects in cooperation with DinellJohansson

Landscape

C.F. Møller Landscape in cooperation with DinellJohansson

Collaborators, other

Transsolar, DeBrand

Go to media library
Awards
Awards
  • 1st prize in architectural competition. 2013

The multi-storey wood-construction housing complex, designed for Stockholm's new Hagastaden quarter, is intended to be a landmark in the new quarter, as well as an attractive destination for Stockholm's residents. Together with four other planned buildings, the multi-storey complex will be part of Norrtull, an attractive new public area of the city.

The multi-storey complex will welcome the city with, for example, a supermarket, café and restaurant, magazine library and large outdoor spaces. The complex will also give the city new visual experiences, including its timber structures, green rooftop terraces and a playground on one of the storeys, as well as a dynamic, varied façade that reflects the various types of flats behind it - ranging from student flats to urban villas and penthouse apartments.

The ground floor has a staffed lobby, with easy access to the housing association's many communal facilities, such as a kindergarten and workshops. A walk-in fridge for take-away meals and the opportunity to book bicycles and cars from the shared residents’ pool are some of many initiatives to make everyday life easier for residents - just as the fitness centre and laundry facilities are situated adjacent to each other, so that both can be used at the same time.

Read more
Show more projects

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.