B-One Berlin Hyp HQ. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit

B-One Berlin Hyp HQ

Det nye hovedkontoret for Berlin Hyp er designet i tråd med bankens bærekraftige visjon, samtidig som det bidrar til transformasjon og urban utvikling av omgivelsene.
 B-One Berlin Hyp HQ. C.F. Møller. Photo: Beauty & the Bit
Fakta

Byggherre

Berlin Hyp AG

Adresse

Berlin, Tyskland

Omfang

15 000 m²

År

2020-

Konkurranse

1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

Byggherrerådgiver

BDP Real Estate GmbH

Entreprenør

Züblin

Ingeniør

Züblin Zentrale Technik (structure, facade, building physics) ZBP Zimmermann und Becker Ingenieurgesellschaft (MEP)

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Landskap

SINAI Landschaftsarchitekten C.F. Møller Architects

Andre samarbeidspartnere

Transsolar Energietechnik Kardorff Ingenieure (light planning) Kösterke (kitchen planning) Buro Happold (DGNB Consultants) hhp Berlin (fire consultants)

Premiering
Premiering
  • 1. premie i arkitektkonkurranse. 2020

Det nye hovedkontoret for eiendomsbanken Berlin Hyp ligger i krysset mellom Landwehrkanal og Corneliusbrücke. Bygget er med på å fullfører bystrukturen i det eksisterende området i tråd med planene for byutvikling. Den elleve etasjer høye bygningen er et referansepunkt i utkanten av den vestlige delen av Berlin. Fasaden mot Budapester Strasse er forskjøvet fra toppen mot en nærliggende historisk villa på Budapester Strasse 5 for å skape en respektfull overgang mellom bygningenes forskjellige størrelser. Bygningen er designet for å kombinere nye måter å arbeide på, og den har både areal for kunnskapsutveksling og individuelle arbeidsplasser som fremmer konsentrasjonen. Et samlende «town hall»-område der det kan arrangeres store samlinger eller kundearrangement, brukes som møtepunkt og til kreativt arbeid.

Fokus på bærekraft

Fra "town hall" med flere etasjer, følger en rekke mindre arealer med dobbel takhøyde som følger bygningsvolumet oppover og rommer en rekke aktivitetsbaserte arbeidsområder kombinert med grønne uteterrasser. I øverste etasje ender en takterrasse og et konferanserom. Sekvensen av rommene er delte arealer med vidstrakt utsikt over Berlin, og på gårdsplassen mellom den nye bygningen og de eksisterende strukturene er det skapt en grønn oase ved siden av "town hall" og den tilstøtende kafeen.

Beplantede terrasser kombineres med en selvskyggende fasadedesign som reduserer solbelastningen og fremstår både rolig og nedtonet, samtidig som solceller er integrert på en diskret måte i fasaden av naturstein. Det nye hovedkontoret har som mål å oppnå det høyeste nivået for DGNB-sertifiseringen – platina.

Les mer

Flere prosjekter | Kontor & Forretningsvirksomhet

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.