Ny Nedre Foyer i Musikhuset Aarhus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer

Ny Nedre Foyer i Musikhuset Aarhus

Utvidelsen av Ny Nedre Foyer optimaliserer publikumsflyten og forbedrer gjestenes opplevelse med nye fasiliteter og oppholds muligheter, og kobler seg naturlig til Musikhuset Aarhus’ opprinnelige interiør.
 Ny Nedre Foyer i Musikhuset Aarhus. C.F. Møller. Photo: Julian Weyer
Fakta

Byggherre

Århus kommune representert ved Musikhuset Aarhus / MKB

Produsent

MoreWood

Adresse

8000 Aarhus C, Danmark

Omfang

250 m²

År

2020-2021

Entreprenør

HUJ A/S

Ingeniør

Søren Jensen Rådgivende Ingeniørfirma A/S

Arkitekt

C.F. Møller Architects

Product Design

C.F. Møller Architects

Landskap

C.F. Møller Architects

Kunstner

Ingvar Cronhammer

Behovet for et større område med fasiliteter som understøtter gjestenes totalopplevelse i Musikhuset Aarhus, har utviklet seg siden Ny Nedre Foyer ble etablert i 2007. Foajeområdet har umiddelbar tilknytning til de to salene Symfonisk og Rytmisk sal, og ligger nedsenket i enden av gangbroen fra Musikhusets hovedområde og ankomstfoaje. Formålet med utvidelsen av foajeområdet er å optimalisere publikumsflyten samt plass- og sittemulighetene. Det er oppnådd ved å utvide den eksisterende gangbroen, etablere en ny pause-bar og skape nye oppholdsområder.

Med utvidelsen av Ny Nedre Foyer er det skapt forskjellige soner, slik at gjestene kan oppholde seg i forskjellige miljøer og samtidig være en del av foajeområdet. Som et rom i rommet i enden av gangbroen ligger den nye pausebaren, hvor det er skapt en intim barstemning med bord og høye stoler som gir utsikt over det nedsenkede foajeområdet. Det er skapt et mykt miljø i overgangen mellom barområdet og foajeen ved hjelp av polstrede og omsluttende sittenisjer kledd med eikepanel. Og det er plassert polstrede benker av hvitt stål og eik langs glassfasaden mellom foajeens søyler. En bred tretrapp som forbinder den opprinnelige gangbroen med den nedsenkede foajeen, er utvidet for å ytterligere koble sammen de forskjellige oppholdssonene, barene og salene.

Utvendig har kunstneren Ingvar Cronhammer forlenget lyskunstverket sitt på undersiden av gangbroens utvidelse for å videreføre kunstverkets opprinnelige intensjoner.

Les mer

Flere prosjekter | Kultur/Interiør

Gå til Prosjekter

Contact

Feel free to contact us for more information or business inquiries.